Pogledajte s djecom kod kuće ili u školi videolekciju medijske pismenosti koju je prof. Silvia Vladić Vrban pripremila u sklopu Dana medijske pismenosti na daljinu i riješite kviz o sigurnom i odgovornom ponašanju na internetu

Piše: Ana Dokler

U sklopu Dana medijske pismenosti 2020., koji su se zbog mjera zaštite od koronavirusa odvijali na daljinu, pripremljena je i videolekciju o pravilima lijepog ponašanja i komuniciranja na internetu.

Lekcija je namijenjena prvenstveno srednjoškolcima, ali i učenicima viših razreda osnovne škole, a pripremila ju je Silvia Vladić Vrban, prof. hrvatskog jezika u Obrtničkoj i industrijskoj graditeljskoj školi u Zagrebu i voditeljica Udruge Media talenti.

Nakon videolekcije, učenici mogu riješiti i kviz o sigurnom i odgovornom ponašanju na internetu, koji je također pripremila prof. Siliva Vladić Vrban.

U pripremi lekcije korišteni su nastavni materijali “Poštivanje sebe i drugih u virtualnom svijetu“, autora Lane Ciboci, Igora Kanižaja i Danijela Labaša, koje su Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku objavili u sklopu Dana medijske pismenosti 2019.

Poučite djecu kako poštivati sebe i druge u virtualnom svijetu

Uz prizore iz TV reportaža i filmova Udruge Media talenti, u videu je korišten i spot za pjesmu “Dan bez mobitela” autorice Dragane Vučić Đekić, koju je otpjevala šestogodišnja Aura Đekić.

Media talenti: U tri godine snimili smo više od 150 video priloga