Kako izgleda jedna radio stanica, kako se priprema program i tko sve čini ekipu radija, saznajte iz ovog videa, koji vam donosimo u sklopu 5. Dana medijske pismenosti

Piše: Ana Dokler

U nizu videovodiča kroz medije, u kojima je do sada prikazano kako se na televiziji pripremaju informativne emisije, sportski program i vremenska prognoza, u sklopu 5. Dana medijske pismenosti donosimo vam i video o radiju.

Daniel Bilić, voditelj na radiju Yammat FM, provest će vas kroz prostore radio stanice te ćete saznati tko sve tu radi i što je potrebno da bi se neki sadržaj pustio u radijski eter.

Cilj naših videovodiča kroz medije je omogućiti učenicima da u svojim učionicama upoznaju medijske profesionalce i od njih saznaju kako se stvaraju različiti medijski sadržaji te da vide kako “iznutra” izgledaju mediji.

Prije su se u sklopu Dana medijske pismenosti u medijskim kućama diljem Hrvatske uživo održavale radionice za učenike osnovnih i srednjih škola “Djeca upoznaju medije”, za koje je uvijek postojao veliki interes. Nemogućnost organiziranja takvih radionica tijekom pandemije bila je poticaj za snimanje videovodiča koji medije dovode u učionice.

Uključite se u Dane medijske pismenosti i prijavite nam svoje aktivnosti