Kako nastaju informativne emisije na televiziji i tko je sve potreban kako bi vijesti došle do gledatelja, saznajte u videovodiču pripremljenom u sklopu 4. Dana medijske pismenosti, kroz koji nas vodi Marija Miholjek, voditeljica Dnevnika Nove TV

Piše: Irena Domitrović

Nova TV jedna je od medijskih kuća koje su proteklih godina u sklopu Dana medijske pismenosti ugošćavale učenike osnovnih i srednjih škola na radionicama “Djeca upoznaju medije”. Tamo su učenici mogli vidjeti kako funkcioniraju mediji i izravno od medijskih profesionalaca saznati kako se stvaraju različiti medijski sadržaji.

Budući da se ove godine zbog epidemioloških razloga takve radionice ne mogu održavati uživo, u suradnji s nekoliko medijskih kuća donosimo vam videovodiče kroz medije.

Video vodič kroz medije: Kako nastaje vremenska prognoza

Ekipa Nove TV snimila je zanimljiv edukativni video o jednom danu u informativnom programu, koji nastavnici mogu prikazati učenicima u školi, ili im ga poslati da ga pogledaju u sklopu nastave na daljinu.

U njemu nas voditeljica Dnevnika Nove TV i Večernjih vijesti, Marija Miholjek vodi kroz redakciju informativnog programa, u kojoj upoznajemo i dnevne urednike, reportere, dežurnu novinarku, producenta, snimatelja, montažera, grafičara i voditelja režije. Svatko od njih objašnjava svoj dio posla i svoju ulogu u pripremi Vijesti, odnosno Dnevnika.

Organizirajte događaj u sklopu Dana medijske pismenosti, uživo ili online

Saznajte više o Danima medijske pismenosti 2021.