Organizirajte predavanje, radionicu, okrugli stol, filmsku projekciju ili neku drugu aktivnost za djecu ili odrasle s ciljem promicanja medijske pismenosti, uživo uz poštivanje epidemioloških mjera, ili putem interneta. I svakako nam prijavite svoj događaj!

Piše: Ana Dokler

Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku pozivaju sve odgojno-obrazovne ustanove, knjižnice, kina, medije, udruge i druge društvene dionike da se uključe u 4. Dane medijske pismenosti i organiziraju predavanja, radionice, okrugle stolove, filmske projekcije i druge aktivnosti s ciljem promicanja medijske pismenosti – uživo, uz poštivanje epidemioloških mjera, ili putem interneta.

Ulaganje u medijsko obrazovanje jako je važno za naše društvo

Dani medijske pismenosti održat će se ove godine od 19. do 25. travnja, no aktivnosti se mogu organizirati i tijekom svibnja.

Temu i način na koji ćete se njome baviti možete odabrati sami, a sate medijske pismenosti ili radionice u dječjim vrtićima, osnovnim ili srednjim školama, kao i u knjižnicama i udrugama, možete organizirati i na temelju naših obrazovnih materijala za razvoj medijske pismenosti.

Sada je na portalu medijskapismenost.hr za preuzimanje u elektroničkom obliku dostupno više od više od 20  obrazovnih materijala i 12 video lekcija medijske pismenosti, a dodaju se i novi materijali.

Obrazovni materijali za preuzimanje

Ako organizirate neki događaj ili aktivnost povodom Dana medijske pismenosti, molimo vas da nas o tome obavijestite putem obrasca “Prijavite svoj događaj“.

Sve prijavljene događaje uključit ćemo u Raspored događanja na portalu medijskapismenost.hr, a organizatori će poslije dobiti potvrdu o sudjelovanju u Danima medijske pismenosti.

Dane medijske pismenosti od 2018. organiziraju Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s brojnim partnerima, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva kulture i medija, kako bi što većem broju građana, posebice djece i mladih, osigurali prilike za učenje o medijima i razvoj vještina medijske pismenosti.

Prijavite svoj događaj povodom Dana medijske pismenosti

Mediji i moji osjećaji: filmski natječaj u sklopu Dana medijske pismenosti

Saznajte više o Danima medijske pismenosti 2021.