Agencija za elektroničke medije, UNICEF, Hrvatski filmski savez i Zagreb Film Festival pozivaju srednjoškolske nastavnike da prijave svoje razrede i s učenicima dođu na projekciju filma ‘Influencerica’, koja će se održati 6. svibnja u Kinu Tuškanac, u sklopu 5. Dana medijske pismenosti

Piše: Ana Dokler

U suradnji sa Zagreb Film Festivalom i Hrvatskim filmskim savezom, Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku u sklopu 5. Dana medijske pismenosti organiziraju projekciju filma Influencerica za srednjoškolce i njihove nastavnike.

Projekcija će se održati u petak, 6. svibnja u 14 sati u zagrebačkom Kinu Tuškanac, s uvodnim razgovorom i analizom filma pod vodstvom Ane Đordić i Uroša Živanovića, voditelja Filmske naSTAVe – obrazovnog programa Hrvatskog filmskog saveza namijenjenog prvenstveno srednjoškolcima.

Pozivamo srednjoškolske nastavnike da prijave svoje razrede i dođu s učenicima na projekciju. Sudjelovanje je besplatno, a za prijavu je potrebno ispuniti obrazac. Zbog ograničenog broja mjesta, molimo vas da se prijavite samo ako ste sigurni da možete doći.

Film Influencerica prati tri dana u životu fitnessinfluencerice Sylwije, nudeći nam uzbudljiv pogled iza kulisa te fascinantne online kulture. Energetična i predana svom poslu, Sylwijina javna persona pršti zaraznom pozitivnošću. Ona je svoja vlastita kreacija. No u intimi četiri zida njezina prpošna osobnost postaje hladna povučenost i otkriva bolnu prazninu ispod brižno izgrađene blještave fasade. Iako je kao zvijezda društvenih mreža okružena odanim zaposlenicima i stotinama tisuća obožavatelja, Sylwia žudi iskusiti istinsku prisnost. Kada s fanovima podijeli svoje osjećaje usamljenosti, zauzvrat dobije više nego što je očekivala.

Od kritike hvaljeni film redatelja Magnusa von Horna izabran je u službenu selekciju Cannesa 2020. i prikazan je na prestižnim međunarodnim festivalima, poput onih u Rotterdamu, Göteborgu i Tallinu te u natjecateljskom programu Zagreb Film Festivala 2020.

Film Influencerica inače je dostupan za posudbu na platformi Kino Europa online, čiji je nositelj Zagreb Film Festival.

Saznajte više o 5. Danima medijske pismenosti!

Materijali s prijedlozima radionica posvećenih temi influencera