U ovom edukativnom videu koji je pripremila Nova TV sportski reporteri, urednici i voditelji objašnjavaju kako izgleda rad u sportskoj redakciji, kako se biraju teme i pripremaju sportske vijesti, ali i prijenosi utakmica i studijske emisije

Piše: Ana Dokler

Naši videovodiči kroz medije, koje smo počeli objavljivati u proljeće 2021. u sklopu 4. Dana medijske pismenosti, zamišljeni su kao svojevrsna zamjena za radionice “Djeca upoznaju medije” koje su se proteklih godina održavale u medijskim kućama. Budući da takvi posjeti u vrijeme pandemije nisu mogući, odlučili smo na ovaj način dovesti medije u učionice i omogućiti učenicima da upoznaju medijske profesionalce i saznaju kako izgleda rad u novinarskoj redakciji.

Nakon edukativnog videa o jednom danu u informativnom programu, Nova TV pripremila je za nas i videovodič kroz sportski program:

Urednica sporta na Novoj TV Ana-Marija Vuković dočekuje nas u sportskoj redakciji, u kojoj upoznajemo brojne sportske reportere, urednike i voditelje koji objašnjavaju kako biraju teme i pripremaju priloge za sportske minute Dnevnika Nove TV.

“Za sve one koji vole sport i koje zanima novinarstvo, mislim da je posao sportskog novinara najbolji posao na svijetu”, kaže sportski reporter Marko Šepat, a njegov kolega Ivan Forjan ističe da je u tom poslu važno pratiti najrazličitije sportove, biti informiran, znati prepoznati dobru priču i onda je i ispričati.

Pored dnevnih sportskih vijesti, sportska redakcija Nove TV ima i posebne projekte poput praćenja utakmica hrvatske nogometne reprezentacije, koji uključuju studijske emisije, prijenose utakmica te njihove analize – o čemu u videu govori urednik, voditelj i sportski reporter Saša Lugonjić, dok će nam Milan Stjelja približiti posao sportskog komentatora.

Na kraju upoznajemo i Ivana Štimca, urednika portala gol.hr, na kojem se, među ostalim redovito objavljuju sportski prilozi Nove TV, kao i prijenosi utakmica.

Video vodič kroz medije: Jedan dan u informativnom programu