Kako nastaju informativne emisije na televiziji i tko je sve potreban kako bi došle do gledatelja, saznajte u vodiču pripremljenom u sklopu 4. Dana medijske pismenosti, kroz koji nas vodi Marija Miholjek, voditeljica Dnevnika Nove TV

Piše: Irena Domitrović

jedna je od medijskih kuća koje su proteklih godina u sklopu Dana medijske pismenosti ugošćavale učenike osnovnih i srednjih škola na radionicama “Djeca upoznaju medije”. Tamo su učenici mogli vidjeti kako funkcioniraju mediji i izravno od medijskih profesionalaca saznati kako se stvaraju različiti medijski sadržaji.

Budući da se ove godine zbog epidemioloških razloga takve radionice ne mogu održavati uživo, u suradnji s nekoliko medijskih kuća donosimo vam video vodiče kroz medije.

Video vodič kroz medije: Kako nastaje vremenska prognoza

Ekipa Nove TV snimila je zanimljiv edukativni video o jednom danu u informativnom programu, koji nastavnici mogu prikazati učenicima u školi, ili im ga poslati da ga pogledaju u sklopu nastave na daljinu.

U njemu nas voditeljica Dnevnika Nove TV i Večernjih vijesti, Marija Miholjek vodi kroz redakciju informativnog programa, u kojoj upoznajemo i dnevne urednike, reportere, dežurnu novinarku, producenta, snimatelja, montažera, grafičara i voditelja režije. Svatko od njih objašnjava svoj dio posla i svoju ulogu u pripremi Vijesti, odnosno Dnevnika.

Ako odlučite na temelju ovog videa (ili nekih drugih materijala) organizirati sat medijske pismenosti za svoje učenike, pozivamo vas da nam prijavite svoj događaj, kako bismo ga mogli uključiti u Raspored događanja u sklopu Dana medijske pismenosti.

Organizirajte događaj u sklopu Dana medijske pismenosti, uživo ili online

Saznajte više o Danima medijske pismenosti 2021.