Snimku sata medijske pismenosti održanog u Školi na Trećem roditelji mogu pogledati sa svojom djecom, a učitelji i odgojitelji podijeliti s predškolcima i učenicima nižih razreda osnovne škole

Piše: Ana Dokler

U Školi na Trećem (HRT 3) u nastavi na daljinu za 2. razred osnovne škole, 24. travnja govorilo se o medijima i medijskoj pismenosti. UNICEF-ova ambasadorica dobre volje, glumica Mirna Medaković Stepinac čitala je našu Slikovnicu o medijima i vodila učenike kroz u njoj opisane vježbe. Ovo je gostovanje organizirano u sklopu Dana medijske pismenosti na daljinu.

Slikovnicu o medijima, koju je napisala Alma Čakmazović, a ilustirala Petra Zlonoga, izdali su Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku 2018., u sklopu 1. Dana medijske pismenosti. Tiskani primjerci od tada se svake godine šalju knjižnicama, vrtićima, školama i udrugama, a svima je slikovnica dostupna za preuzimanje u elektroničkom obliku.

Prvenstveno je namijenjena za rad s predškolcima i učenicima nižih razreda osnovne škole. Uz nju, kroz igru i istraživanje, djeca mogu usvojiti prvu lekciju medijske pismenosti – onu o razlici između svijeta medija i stvarnog svijeta.

Preuzmite Slikovnicu o medijima

Prva hrvatska slikovnica o medijskoj pismenosti za najmlađe