Ovo je pravi obiteljski film koji će zasigurno razveseliti i zabaviti i djecu i roditelje, a pogotovo ljubitelje čokolade. Ako pri tome još volite i mjuzikle, očekuje vas prava poslastica

Piše: Iva Brčić

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Udruga Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Radnja filma Wonka događa se godinama prije priče Charlie i tvornica čokolade i prati mladog Willyja Wonku, inače poznatog proizvođača najfinije i najčudnovatije čokolade na svijetu. Kroz čaroliju, glazbu i neizmjernu ljubav prema čokoladi upoznajemo Wonku i njegov san.

Kroz komične situacije pratimo nedaće koje su ga sve snašle na njegovom putu i skoro poljuljale njegovu vjeru u sebe. Isto tako upoznajemo i likove koji, iako se čini da se nasumično pojavljuju, zapravo postaju ključni u ostvarenju njegove želje.

Mašta, upornost, prijateljstvo i povjerenje u sebe i svoje sposobnosti su ideje koje se provlače kroz film i prenose gledateljima.

Ovo je pravi obiteljski film koji će zasigurno razveseliti i zabaviti i djecu i roditelje, a pogotovo ljubitelje čokolade. Ako pri tome još volite i mjuzikle, očekuje vas prava poslastica.

Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Ključevi filma: pitanja za dešifriranje svakog igranog filma

Za djecu: 8+.

Za roditelje: Zabavni likovi, slapstick gegovi i smiješne doskočice.

Nasilje: Nasilja ima u nekim scenama gdje čokoladni kartel nastoji osujetiti Wonkine planove, na primjer zatvore ga u spremište čokolade i puste da se utopi u čokoladi.

Zastrašujući prizori: Nema zastrašujućih prizora.

Rječnik: Rječnik je primjeren djeci.

Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode.

Tempo: Tempo je prilagođen i manjoj djeci.

Film Dnevnik Pauline P. zabavna je i topla adaptacija omiljene školske lektire