U sklopu projekta #stop(e)nasilju, članovi Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu održat će tijekom travnja i svibnja pet webinara o elektroničkom nasilju i njegovoj prevenciji

Izvor: djecamedija.org

Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu (DKMK) zahvaljujući potpori Agencije za elektroničke medije započelo je s provedbom projekta #stop(e)nasilju čiji je primarni cilj edukacija djece, učitelja i roditelja o elektroničkom nasilju, njegovim karakteristikama, s posebnim naglaskom na načine prevencije od (e)nasilja.

Rezultati istraživanja EU Kids Online: Djeca u virtualnom okruženju

Uz predavanja namijenjena učenicima, roditeljima i učiteljima osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj, projekt uključuje i održavanje pet webinara – online edukacija za sve zainteresirane odgojno-obrazovne djelatnike. Zbog trenutne situacije, predavanja se sada ne mogu održati, ali se DKMK zato u potpunosti posvećuje online edukacijama.

Webinare će održavati članovi DKMK-a putem platforme Click Meeting svaka dva tjedna – 3. travnja, 17. travnja, 30. travnja, 15. svibnja te 29. svibnja – s početkom u 12 sati.

Svih pet webinara bavit će se istom temom, odnosno elektroničkim nasiljem i njegovom prevencijom.

Prijave su obvezne zbog ograničenog broja sudionika te za svaki od webinara one započinju pet dana prije njegovog održavanja. Prijaviti se možete isključivo slanjem osobnih podataka na mail: info@dkmk.hr.

Nakon održavanja webinara, svi sudionici na zahtjev mogu dobiti potvrde o sudjelovanju.

Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu u 2018. i 2019. godini održalo je devet webinara za više od 800 zadovoljnih sudionika.

Posljedice nasilja na internetu osjećaju i žrtve i počinitelji i promatrači