Na radionici i predavanju za roditelje predškolaca govorit će se o pozitivnim i negativnim aspekatima uvođenja digitalnih uređaja u život djece te kako ih zaštititi na internetu

Izvor: roda.hr

U okviru projekta Razmisli pa klikni od vrtića, koji financira Grad Zagreb, udruga Roda organizira radionicu i javno predavanje za roditelje djece predškolske dobi.

Radionica za roditelje ‘Internet i vaše dijete’

U utorak, 4. prosinca s početkom u 17:15 sati, u prostorijama Gradske knjižnice Grada Zagreba na Trgu A. Starčevića 6, održat će se radionica za roditelje “Internet i vaše dijete”.

Cilj radionice je druženje s roditeljima predškolske djece, odgovaranje na njihova pitanja vezana uz korištenje digitalnih uređaja te osvještavanje pozitivnih i negativnih aspekata uvođenja digitalnih uređaja u život djece. Želja organizatora je informirati roditelje i potaknuti ih na aktivno sudjelovanje u digitalnom odgoju djeteta.

Kada, kako i koliko vremena djeca u Hrvatskoj provode pred malim ekranima

Voditeljica radionice: Marija Renić
Edukatorica, stručnjakinja za izradu programa usavršavanja za mentore/predavače prema metodologiji izrade kurikuluma ASOO. Višegodišnje iskustvo rada s dadiljama i roditeljima na pitanjima sigurnog i odgovornog korištenja interneta te u osmišljavanju i izradi edukativnih materijala za roditelje.

Predavanje o zaštiti djece na internetu i prezentacija interaktivne slikovnice

U petak, 7. prosinca s početkom u 17:30 sati, u Rodinom gnijezdu, Žerjavićeva 10/I, održat će se javno predavanje na temu zaštite djece na internetu i prezentacija interaktivne slikovnice.

Interaktivna slikovnica o korištenju interneta za predškolce

Tema je zaštita djece na internetu, a predavač je Tomislav Ramljak, stručnjak iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu (CNZD). Volonterke udruge Roda će u sklopu predavanja djeci predškolske dobi i roditeljima predstaviti interaktivnu digitalnu slikovnicu koja je osmišljena sa stručnjacima kao primjer kvalitetnog digitalnog materijala za djecu.

Voditelj predavanja: Tomislav Ramljak
Predsjednik i jedan od osnivača Centra za nestalu i zlostavljanu djecu. Centar za nestalu i zlostavljanu djecu edukativnim i promotivnim aktivnostima radi na podizanju razine svijesti djece i odraslih o važnosti sigurnog korištenja interneta i utjecaju digitalnih tehnologija na razvoj djece i mladih.

Sigurnost djece na internetu – savjeti za roditelje predškolaca