Animirani kino hit ovoga puta otkriva pozadinu priče o mrzovoljnom kradljivcu Božića i prenosi poruke o dobroti i suosjećanju, a uz to će nasmijati i djecu i roditelje

Piše: Iva Brčić, prof. sociologije i filozofije, edukatorica programa Najsretnija beba

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Bliže se blagdani, a s njima dolaze i božićni filmovi. Jedan od njih je i kinesko-američki animirni film Grinch. Iako je priča o mrzovoljnom Grinchu koji je ukrao Božić, svima dobro poznata, ovaj animirni uradak izaziva pravo oduševljenje.

Bili djeca ili odrasli, zasigurno će vas oduševiti gradić Whoville gdje se odvija radnja filma. Gradić prepun najdivnijh božićnih ukrasa i poslastica, gdje su svi nasmiješeni, veseli i dobri. Tako su dobri i obazrivi jedni prema drugima da i Grincha dotakne njihova dobrota. Upravo je to poruka filma – da su dobrota i suosjećanje ono što čini život i društvo ljepšim i sretnijim.

Kako kod djece poticati empatiju? I mediji vam mogu pomoći u tome

Film je pravi užitak za cijelu obitelj. Svi će se dobro zabaviti i nasmijati, a roditelji neće morati razmišljati o nasilju i neprimjerenom riječniku.

Film je sinkroniziran na hrvatski jezik, te se u kinima prikazuje u 2D-u i 4DX-u.

Preporuka je da se ne kasni na projekciju, jer se prije Grincha u kinu prikazuje kratki animirani film Žuta je nova crna u kojem glavnu ulogu imaju djeci omiljeni Malci.

Za djecu: 4+.

Za roditelje: Zabavni likovi, slapstick gegovi i smiješne doskočice.

Nasilje: Nasilja nema.

Zastrašujući prizori: Nema ih.

Rječnik: Rječnik je primjeren djeci.

Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode.

Tempo: Tempo je umjeren i primjeren i manjoj djeci.

Filmovi koji potiču razvoj socijalnih i emocionalnih vještina