Prijave za tri zanimljive radionice i predavanje o medijima traju do 21. kolovoza, a održat će se tijekom Star Film Festa od 31. kolovoza do 2. rujna u Sisku. Još se uvijek možete uključiti i u foto-natječaj ili se prijaviti za volontiranje na Star Film Festu

Izvor: Star Film Fest

U sklopu sisačkog Star Film Festa kao popratni sadržaj održat će se radionice zvuka i glazbe u filmu, obrade fotografije, glume te predavanje o medijima. Radionice će se održavati u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, a sudjelovati mogu svi zainteresirani. Prijave su otvorene i traju do 21. kolovoza, a prijaviti se možete na ovaj LINK .

medijska-pismenost-sff-radionice

O radionici “Zvuk i glazba u filmu”

Što je to na filmu što nije slika i tako dobro dočarava uhvaćeni trenutak? Malo o zvuku, puno o glazbi pričat će na ovoj radionici Magda Mas, studentica Muzičke akademije u Zagrebu koja trenutno radi na CMC televiziji na mjestu snimateljice/montažerke. Na ovoj radionici gledat ćemo isječke filmova, analizirati, ali bit će i dosta prakse koja će vam omogućiti jako puno kreativnog izražavanja. Probat ćemo skladati, aranžirati i producirati vlastitu glazbu. Obavezno ponesite sa sobom sve što vam se čini kao dobar proizvođač zvuka (instrumenti i slično). Iskustvo u sviranju nije uvjet.

O radionici “Uvod u obradu fotografije kroz Photoshop”

Kako poboljšati svoje fotografije i što bolje dočarati uhvaćeni trenutak moći ćete naučiti na ovoj radionici. Radionicu će voditi Matej Jurčević, student snimanja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Matej ima dugogodišnje iskustvo u obradi fotografija te vas kroz ovu radionicu želi naučiti alatima koji će pomoći da vaše fotografije izgledaju bolje. Radionica bi trajala dva sata te je broj sudionika ograničen na deset osoba. Zadatak vam je ponijeti svoju fotografiju koju želite poboljšati, a na radionici će vam Matej pokazati kako da fotografija zabljesne punim sjajem.

O radionici “Od ideje do predstave”

Ideja nastaje inspiracijom, ali kako tu ideju predočiti u predstavu govorit će nam Mario Kovač, dječji pedagog, glumac i profesionalni kazališni redatelj. Njegov impresivan životopis nam govori o čovjeku s velikim iskustvom u ovom području. Na radionici će vam ponuditi svoja znanja o tome kako ideju pretočiti u scenariji, te kako scenariji izvesti na pozornicu. Na radionici ćete u grupnom radu osmisliti i izvesti kratku amatersku predstavu.

O predavanju “Prožimanje medija”

Mediji su, posebno u suvremenom svijetu, sve više povezani i imaju direktan utjecaj jedni na druge. To posebno vrijedi za tiskano, portalno, radijsko i televizijsko novinarstvo s jedne i film s druge strane. Kada su počele prve uzajamne veze, kako su se razvijale, koji su današnji odnosi i što nas čeka ubuduće, možete saznati na izvrsnom predavanju Duška Popovića, novinara, urednika, spikera i organizatora susreta Dječje filmsko i video stvaralaštvo u funkciji javnog zdravstva. Ovo inspirativno predavanje dat će vam novu viziju medija.

Prijave za natječaje još su u tijeku

Natječaj za volontere i foto natječaj Star film Festa bliže se kraju, ali se još uvijek možete prijaviti.

Foto natječaj “Rascvjetani Sisak” traži od vas da zabilježite cvijet u svoj njegovoj raskoši na lokacijama grada Sisak. Na natječaj možete poslati tri fotografije u tehnici po vašem izboru, a kao ljubitelji modernih metoda dajemo vam otvorene ruke u obradi i dizajnu fotografije. Stručni žiri pod vodstvom Mladena Cukora, Lorne Kijurko i Franje Matkovića odabrat će fotografije za izložbu, koja će se održati za vrijeme Star Film Festa i Kupskih noći na četiri različite lokacije, te dodijeliti nagrade i pohvale autorima.

Fotografije možete poslati do 1. kolovoza na e-mail foto@sfilmfest.com s naslovom “Za foto natječaj”, zajedno s imenom i prezimenom autora te nazivom slike. Fotografije se šalju u digitalnom obliku, format JPEG ili JPG, rezolucija 300 dpi, max 3000 pix. po dužoj stranici. Fotografije ne smiju biti veće od 15MB.

Foto natječaj sisačkog Star Film Festa

Star film fest također poziva sve koji žele volontirati, uživati u filmovima i dobroj zabavi da im se pridružite u organizaciji festivala, ako ste punoljetne i marljive osobe koje će odgovorno obaviti očekivane zadatke. Prijave traju do 10.08.2017. kada će biti objavljeni rezultati.

Otvorene prijave za volontiranje na Star Film Festu