Besplatna radionica programiranja za djecu od 7 do 12 godina održat će se u Zagrebu 4. i 5. studenog, a polaznici će na njoj naučiti samostalno izraditi jednostavnu videoigru

Izvor: Zagreb Film Festival

U sklopu 21. Zagreb Film Festivala, koji se održava od 6. do 12. studenog 2023., održat će se i radionica programiranja “Moja prva videoigra” pod vodstvom Nike Tilić, namijenjena djeci od 7 do 12 godina.

Cilj radionice je približiti djeci vještinu izrade videoigara. U podučavanju se koristi jednostavan softver za izradu igara koji omogućuje kombiniranje vizualnih i zvučnih elemenata u interaktivnu cjelinu. Polaznici će naučiti koristiti sve popularniju metodu učenja programiranja, MIT Scratch. Riječ je o tehnici namijenjenoj djeci i početnicima, a razvijena je na sveučilištu MIT. Po završetku radionice, polaznici će samostalno izraditi jednostavnu igru.

Znate li što su FPS, MOBA, NPC…? Donosimo vam mali rječnik videoigara

Voditeljica radionice Nika Tilić diplomirala je 2016. na FER-u. Tijekom studija aktivno je sudjelovala u radu udruge Programerko, za koju je osmislila i vodila radionice programiranja namijenjene osnovnoškolskom uzrastu. Aktivno se bavi popularizacijom STEM područja, s naglaskom na programiranju i matematici te sudjeluje u brojnim aktivnostima kojima se djeci nastoje približiti ove vještine. U sklopu promocije dječjih filmova, 2017. je osmislila i vodila Kokov tajni klub detektiva, projekt koji je putem radionica programiranja i kriptografije nastojao djeci približiti STEM discipline. Od 2017. radi u digitalnom oglašavanju.

Radionica će se održati u dva termina, u subotu 4. studenog i u nedjelju 5. studenog, od 10 do 13 sati, u HUB385 u Petračićevoj 6 u Zagrebu.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijave se primaju na e-mail infoindustry@zagrebfilmfestival.com.

Svi sudionici na radionicu trebaju ponijeti vlastita prijenosna računala.

Alati pomoću kojih vaše dijete može napraviti svoju videoigru

Foto: Zoe Šarlija