Organizirajte predavanje, radionicu, filmsku projekciju ili neku drugu aktivnost s ciljem promicanja medijske pismenosti u vrtiću, školi, knjižnici, kinu, udruzi ili drugoj ustanovi i prijavite nam svoj događaj

Piše: Ana Dokler

OBRAZAC ZA PRIJAVE

Dani medijske pismenosti ove se godine održavaju od 22. do 28. travnja. Riječ je o sedmom izdanju projekta koji je do sada uključio više od 100 tisuća sudionika na više od 1830 događaja diljem Hrvatske.

Projekt su 2018. pokrenuli Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku, a provodi se u suradnji s brojnim partnerima i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija te Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Svi dječji vrtići, osnovne i srednje škole, fakulteti, knjižnice, kina, mediji, udruge i druge ustanove mogu se uključiti tako da organiziraju predavanja, radionice, panel diskusije, filmske projekcije i druge aktivnosti s ciljem učenja o medijima i promicanja medijske pismenosti – uživo, ili putem interneta.

Događaji se mogu održati u tjednu Dana medijske pismenosti – od 22. do 28. travnja, ili u tjednima prije i poslije toga.

Organizatori mogu sami odabrati temu kojom ćemo se baviti, a predavanja i radionice mogu se (no i ne moraju) održati na temelju obrazovnih materijala objavljenih u sklopu dosadašnjih Dana medijske pismenosti. Sada su na portalu  dostupna 33 obrazovna materijala, 30 videolekcija i  3 digitalna edukativna kvizova, do sada preuzeti ukupno više od milijun puta, a u pripremi su i novi materijali.

Ako organizirate neki događaj ili aktivnost povodom 7. Dana medijske pismenosti, molimo vas da nas o tome obavijestite najkasnije do 15. svibnja putem OBRASCA, kako bismo ga mogli uključiti u Raspored događanja.

Svi organizatori događaja će naknadno dobiti evaluacijski upitnik te nakon toga i potvrdu o sudjelovanju u Danima medijske pismenosti.

Prijavite svoj događaj povodom 7. Dana medijske pismenosti

Filmski natječaj ‘Priče s interneta: Inspirirano stvarnim događajima’