Ako imate između 14 i 20 godina, i napravili ste film ne kasnije od siječnja 2015. natjecati se možete u četiri kategorije – igrani, animirani, dokumentarni film i slobodni stil, a rok za prijavu vaših ostvarenja na Reviju je 1. lipanj

Izvor: hfs.hr

Ovo je prava prilika za srednjoškolce koji žele okušati sreću u filmskom stvaralaštvu: otvorene su prijave za 22. Filmsku reviju mladeži i 10. Four River Film Festival, nacionalni, odnosno međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu. Revija i Festival održavaju se od 12.do 16. rujna u Karlovcu, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac.

Sa skoro 600 prijava iz 36 zemalja svijeta, 4000 gledatelja i 200 međunarodnih gostiju Revija i Festival su uistinu hit destinacija za srednjoškolski film, no i prilika za pronalaženje svojeg mjesta u svijetu promatranom kroz kadar. Ako imate između 14 i 20 godina, i napravili ste film ne kasnije od siječnja 2015. natjecati se možete u četiri kategorije – igrani, animirani, dokumentarni film i slobodni stil.

Nakon festivala u Karlovcu, tri mlada filmaša putuju u Ameriku

Da Revija i Festival mogu biti itekako dobra odskočna daska u daljnjem stvaralaštvu znaju pobjednici dosadašnjih izdanja poput redatelja Kaje Šišmanović i Daria Lonjaka, producenta Ivana Kelave i Marine Jurišić, montažera Maide Srabović i Tomislava Stojanovića, te animatora Luke Hrgovića koji su danas uspješni profesionalci u filmskom svijetu.

Uvjete prijave možete pronaći ovdje. Rok za prijavu vaših ostvarenja na Reviju je 1. lipanj, a sve možete učiniti putem interneta pristupom na sljedeći link.

Puno dobrih razloga za posjet Karlovcu

Novost u ovogodišnjem programu je mogućnost prijave i ostvarenja koja još nisu gotova – tzv. work in progress. Riječ je o novouspostavljenoj kategoriji namijenjenoj nedovršenim ostvarenjima u fazi postprodukcije od kojih se pet izabire za sudjelovanje na posebnoj radionici za vrijeme Revije i Festivala. Prijave za navedenu kategoriju bit će otvorene zasebno i bit će moguće do 1. kolovoza.

Osim srednjoškolskih filmova u natjecateljskom programu, Revija je poznata i po svojim popratnim sadržajima kojima pokušava pratiti rad srednjoškolaca iz godine u godinu: radionicama, okruglim stolovima te suradnjama s renomiranim partnerima poput Relativity School i Prodigy Camp iz SAD-a. Ako vam ovo nije dovoljan poticaj za sudjelovanje, ili pak posjet Karlovcu za vrijeme ‘žute groznice’, u rukavu imamo još jedan adut. Naime, ova već etablirana filmska manifestacija prikazuje se u jednoj od najljepših kino dvorana na svijetu – na obalama četiri karlovačke rijeke, svaku večer na drugoj rijeci, drugoj destinaciji: Kupi, Korani, Mrežnici i Dobri. Vidimo se u Karlovcu, od 12. do 16. rujna!

Urbex trilogija: važna poruka mladih videoaktivista iz Petrinje