Roditelji ne trebaju brinuti o rječniku, seksualnim aluzijama, ili prebrzom tempu, no ima povremenih zastrašujućih prizora, poput jezivih starinskih lutki za trbuhozborce, koji bi mogli uznemiriti mlađu ili osjetljiviju djecu

Piše: Tihoni Brčić

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Udruga Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

U četvrtom filmu megapopularne serije Priča o igračkama, studio Pixar ponovno nas je počastio odličnim obiteljskim filmom.

Ovog puta priča nas vodi iz oživljenog svijeta igračaka, gdje su igračke voljene i zbrinute, u svijet odbačenih igračaka bez dječjih vlasnika. To daje mjesta za povremeno malo ozbiljniji ton te propitivanje o  svrsi života iz perspektive igračaka. S djecom možete popričati o tome što ti komadi plastike za njih znače i što s njima kada ih više ne žele – darovati ih, prenamijeniti ili reciklirati, a ne samo baciti u “smeće” (što u filmu izluđuje Vilička).

Roditelji ne trebaju brinuti o rječniku, seksualnim aluzijama, niti ludom tempu, no ima povremenih zastrašujućih prizora. Ne propustite pogledati film do potpunog kraja odjavne špice jer se cijelo vrijeme odvijaju jako zabavni prizori (uključujući Pixarov završni logo).

Ako imate osjetljivo dijete, pazite na ovih pet stvari kad birate filmove

Za djecu: 7+.

Za roditelje: Legendarni studio Pixar je uz prekrasnu animaciju dao dovoljno materijala za roditelje. Nažalost, u kinima igra samo na hrvatski sinkronizirana verzija, tako da su bez nadahnute originalne glumačke ekipe (Tom Hanks, Keannu Reeves…) i neki dijalozi izgubljeni u prijevodu.

Nasilje: Nasilje uključuje mačku koja baš ne voli igračke (jednu plišanu rastrga, drugu proguta) i razarajuće pucanje iz očiju, a ostalo se svodi na za malu djecu strašne prizore.

Zastrašujući prizori: Jezive starinske lutke za trbuhozborce, otmica lutaka, operacija nad Woodyjem.

Rječnik: Primjeren za djecu.

Seks: Nema seksualnih aluzija.

Tempo: Normalan.

Coco i velika tajna: kosturi puni života u dirljivoj priči o obitelji i glazbi

Foto: imdb.com