Bibijada, program namijenjen najmlađoj publici, ove godine slavi 10. rođendan i donosi 7 dugometražnih i 4 kratkometražna filma za djecu. U natjecateljskom programu PLUS namijenjenom srednjoškolcima bit će prikazano pet filmova

 

Od 12. do 20. studenog održava se Zagreb film festival, a Bibijada by RBA, program namijenjen najmlađoj publici na velika platna kina Europa od 13. do 20. studenog donosi 7 dugometražnih i 4 kratkometražna naslova za djecu. Fokus programa je na filmovima iz zemalja Beneluxa, a premijerno će biti prikazan i kratkometražni film snimljen tijekom jedne Bibijadine stvaraonice.

Ulaz na sve filmove je besplatan uz prethodno podizanje ulaznica na blagajni Zagreb film festivala.

Proslava Bibijadinog 10. rođendana

Budući da se Bibijada ove godine održava jubilarni deseti put, u subotu 19. studenog bit će i veliko rođendansko slavlje. Tada najmlađe posjetitelje očekuje projekcija švedsko-nizozemskog filma Ema spava negdje drugdje, rođendanska torta i poklončići iznenađenja.

Ema spava negdje drugdje u režiji Catti Edfeldt i Lene Hanno Clyne bajkoviti je film snimljen prema dječjoj knjizi spisateljice Pije Lindenbaum. Junakinja filma, sedmogodišnja Ema, uzbuđena je jer će po prvi puta prespavati u stanu svoje simpatične nove prijateljice Cerisije. No ta noć pokazat će se još čarobnijom nego što su djevojčice očekivale, a cijeloj magiji pridonijet će i dva brbljava jazavca.

Pogledajte cjelokupni program Bibijade by RBA

Filmovi za srednjoškolce

PLUS, natjecateljski program Zagreb film festivala namijenjen srednjoškolcima, ove se godine održava treći put. Pet filmova koji se natječu za novčanu nagradu u iznosu od 500 eura odabrali su učenici i učenice srednjih škola. Njih jedanaestero činilo je selekcijski žiri koji je pogledao 15 odabranih filmova te izabrao pet koji će se prikazati u sklopu programa PLUS. O pobjedniku će također odlučiti mladi žiri sastavljen od pet učenika i učenica srednjih škola.

Program se održava u velikoj dvorani kina Europa, svaki dan od ponedjeljka do petka u 16 sati. Prije svake od projekcija filmski stručnjaci i profesionalci napravit će uvod za gledanje filma kako bi mladoj publici upotpunili filmski doživljaj.

Pogledajte raspored i saznajte više o filmovima iz programa PLUS