Svi zainteresirani u dobi od 15 do 19 godina mogu se prijaviti na natječaj i postati članovi žirija festivalskog programa PLUS namijenjenog srednjoškolcima

 

Dio Zagreb Film Festivala, koji se održava od 12. do 20. studenog 2016. bit će, po treći put, i program PLUS namijenjen mladoj publici. Program PLUS je natjecateljskog karaktera, a o najboljem filmu u programu odlučit će mladi žiri sastavljen od pet učenika ili učenica srednjih škola. Filmovi programa PLUS bit će prikazivani od ponedjeljka do petka u 16 sati, za vrijeme trajanja festivala u kinu Europa. Članovi žirija pogledat će svih pet filmova te će u petak poslije zadnje projekcije odlučiti o filmu pobjedniku koji osvaja nagradu u iznosu od 500 eura.

Zagreb Film Festival poziva sve zainteresirane u dobi od 15 do 19 godina koji žele biti dio peteročlanog žirija natjecateljskog programa za mladu publiku – PLUS, da se prijave na natječaj. Potrebno je poslati motivacijsko pismo (max 1800 znakova) i kritiku svojeg najdražeg filma e-mailom na: katarina@zagrebfilmfestival.com. U prijavi je potrebno napisati kontakt roditelja ili staratelja (ime i prezime, telefon i e-mail) te navesti koju školu pohađate. Prijave traju do 24. listopada, a imena odabranih članova žirija bit će objavljena do 26. listopada.