Za besplatno sudjelovanje na Bibijadinoj filmskoj stvaraonici djeca od 10 do 14 godina trebaju u prijavi objasniti zašto su oni idealni članovi filmske ekipe

Na ovogodišnjoj, petoj po redu Bibijadinoj filmskoj stvaraonici sudionici će stvoriti još jedan kratki igrani . Scenarij za film napisao je jedan od polaznike Od scene do scenarija“, održane na KinoKino Festivalu u ožujku 2016.

Od ideje do premijere ima puno posla. Skupina učenika proći će kroz stvaranje flima od samog početka do kraja, bavit će se planiranjem snimanja, režijom, snimanjem i montažom slike i zvuka. Program radionice namijenjen je početnicima.

Bibijadinu filmsku stvaraonicu petu godinu za redom vodit će Jura Troje, a radionica će se održati prema sljedećem rasporedu:

  • 29. i 30. listopada od 10 do 15 sati u kinu Europa
  • od 31. listopada do 4. studenog od 18 do 20 sati u kinu Europa
  • 5. i 6. studenog od 10 do 15 sati u kinu Europa

Mladi filmaši i filmašice na radionici će svladati osnove igranog filma (i u teorijskom i u praktičnom smislu), a film koji dvanaest sudionika napravi u okviru radionice premijerno će biti prikazan na Zagreb Film Festivalu u sklopu programa Bibijada – posebnog programa namijenjenog osnovnoškolcima, na velikom platnu kina Europa.

Sudjelovanje je besplatno. Prijave su krenule, a dvanaest filmskih talenata u dobi od 10 do 14 godina osigurat će svoje mjesto na filmskoj stvaraonici tako da na mail katarina@zagrebfilmfestival.com pošalju kratko pismo o sebi u kojem će opisati zašto su baš oni idealni članovi filmske ekipe.