Za besplatno sudjelovanje na Bibijadinoj filmskoj stvaraonici djeca od 10 do 14 godina trebaju u prijavi objasniti zašto su oni idealni članovi filmske ekipe

Na ovogodišnjoj, petoj po redu Bibijadinoj filmskoj stvaraonici sudionici će stvoriti još jedan kratki igrani film. Scenarij za film napisao je jedan od polaznike radionice “Od scene do scenarija“, održane na KinoKino Festivalu u ožujku 2016.

Od ideje do premijere ima puno posla. Skupina učenika proći će kroz stvaranje flima od samog početka do kraja, bavit će se planiranjem snimanja, režijom, snimanjem i montažom slike i zvuka. Program radionice namijenjen je početnicima.

Bibijadinu filmsku stvaraonicu petu godinu za redom vodit će Jura Troje, a radionica će se održati prema sljedećem rasporedu:

  • 29. i 30. listopada od 10 do 15 sati u kinu Europa
  • od 31. listopada do 4. studenog od 18 do 20 sati u kinu Europa
  • 5. i 6. studenog od 10 do 15 sati u kinu Europa

Mladi filmaši i filmašice na radionici će svladati osnove igranog filma (i u teorijskom i u praktičnom smislu), a film koji dvanaest sudionika napravi u okviru radionice premijerno će biti prikazan na Zagreb Film Festivalu u sklopu programa Bibijada – posebnog programa namijenjenog osnovnoškolcima, na velikom platnu kina Europa.

Sudjelovanje je besplatno. Prijave su krenule, a dvanaest filmskih talenata u dobi od 10 do 14 godina osigurat će svoje mjesto na filmskoj stvaraonici tako da na mail katarina@zagrebfilmfestival.com pošalju kratko pismo o sebi u kojem će opisati zašto su baš oni idealni članovi filmske ekipe.