Animirani film ‘Put oko svijeta u 80 dana’ dobar je izbor ako želite provesti zabavno poslijepodne s djecom u kinu. Priča inspirirana romanom Julesa Vernea prati uzbudljivu avanturu majmuna Passepartouta i žapca Phileasa 

Piše: Iva Brčić

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Udruga Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Ovaj je film inspiriran istoimenim romanom Julesa Vernea.  Za razliku od knjige, ovdje su glavni junaci majmun Passepartout i žabac Phileas. Prvi čezne za slobodom i upoznavanjem novih svjetova, dok drugi više manje vješto manipulira drugima kako bi dobio što želi. Igrom slučaja i zbog oklade upuštaju se u izazov života. Kroz film se upravo klađenje prikazuje kao jedan od vrlo uspješnih načina stjecanja bogatstva, koje se prikazuje kao izvor sreće i uspjeha, pa to može biti tema o kojoj ćete poslije porazgovarati s djecom.

Kockanjem i klađenjem do bogatstva – kako takve poruke djeluju na mlade?

Ako želite provesti zabavno poslijepodne u kinu, ovaj fim će svakako zabaviti djecu i nasmijati ih.

Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Za djecu: 8+.

Za roditelje: Film će i roditeljima biti zabavan.

Nasilje: Nasilje se prikazuje u vidu gegova, borbi i raznih prijetnji.

Zastrašujući prizori: Nema zastrašujućih prizora.

Riječnik: Ima uvredljivih riječi.

Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode.

Tempo: Dinamični tempo i brži razvoj radnje kod mlađe djece mogli bi onemogućiti praćenje radnje i izazvati gubitak pažnje.

Anime avantura u virtualnom svijetu inspirirana pričom o Ljepotici i zvijeri