Ako volite pjesmu, ples i puno šljokica, animirani film ‘Trolovi: Svjetska turneja’ bit će vam baš po mjeri. Uz to, kroz film se govori o prihvaćanju različitosti, o glazbi koja spaja, o empatiji i prijateljstvu

Piše: Iva Brčić

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Udruga Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Film Trolovi: Svjetska turneja je nastavak uspješnice iz 2016. godine. Ako volite pjesmu, ples i puno šljokica, onda će vam ovaj animirani uradak biti baš po mjeri, jer obiluje hitovima. Na žalost, mnogi su otpjevani na hrvatskom jeziku i izgubili su draž koju inače imaju.

U ovom nastavku glavni junaci otkrivaju razne vrste glazbe i nastoje se suprostaviti Rock Trolovima koji žele zatomiti svu glazbu osim rocka. Kroz film se govori o prihvaćanju različitosti, o glazbi koja spaja, o empatiji i prijateljstvu. Međutim,  pojavljuju se i vrlo čudne scene poput one u kojoj se beba Trol rodi iz kose roditelja, te kada Trolovi haluciniraju zbog opojnog Jazza.

Kakvi medijski sadržaji pozitivno utječu na djecu od 7. do 10. godine?

Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Za djecu: 6+.

Za roditelje: Zabavni likovi, slapstick gegovi i smiješne doskočice.

Nasilje: Nasilja ima. Vidi se u vidu spaljenih sela.

Zastrašujući prizori: Manjoj djeci bi Rock Trolovi mogli biti pomalo zastrašujući.

Rječnik: Rječnik je primjeren djeci.

Spolnost: Nema prizora i dijaloga seksualne prirode.

Tempo: Tempo je prilagođen djeci.

Trolovi: animirana komedija o optimizmu, upornosti i suosjećanju