Pogledajte sa svojom djecom hrvatsku filmsku bajku ‘Anka’, redatelja i producenta Dejana Aćimovića, inspiriranu romanom Mate Lovraka ‘Anka Brazilijanka’

Izvor: HAVC

Nadam se da će moji filmovi bar na trenutak uljepšati dane svima onima koji su ugroženi ovom pošasti koja nam se događa“, poručio je redatelj i producent Dejan Aćimović koji je javnosti omogućio besplatno gledanje svoja dva naslova na Vimeo kanalu.

Jedan od njih je dugometražni igrani film Anka, nastao prema romanu za djecu Anka Brazilijanka Mate Lovraka. Priča je to o djevojčici iz sirotišta koju posvoji bogata rođakinja. Nedugo nakon njezina dolaska, rođakinja pokaže drugo lice pa razočarana Anka bježi natrag u sirotište. Put je vodi do ciglane u dubini šume, gdje pronalazi privremeni dom među radnicima grube vanjštine, ali topla srca. Ondje otkriva bajkovit svijet šumskih bića koja vide samo djeca bujne mašte. U glavnoj ulozi je Eric Cantona, a glume još Cvita Viljac, Rade Šerbedžija, Linda Begonja, Vuk Kostić i mnogi drugi.

Film je na Pulskom filmskom festivalu 2017. godine osvojio Zlatnu arenu za vizualne efekte (Pragma Video, Visual Effects House), a nastao je u produkciji DA Filma (Dejan Aćimović, Tatjana Aćimović) i koprodukciji HRT-a i francuske kuće Cantos Bros, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

Film Anka, koji se preporučuje za djecu od 9 godina nadalje, dostupan je OVDJE, a za gledanje je potrebno upisati šifru andrijaa.

O kojim važnim životnim temama razgovarati s djecom nakon filma Anka?

Drugi Aćimovićev film sada dostupan za gledanje online je dugometražni dokumentarni film (za odrasle) Kralj, koji prikazuje životnu priču Darka Kralja, stopostotnog invalida domovinskog rata, europskog, svjetskog i paraolimpijskog šampiona i svjetskog rekordera u bacanju kugle. Film namijenjen odraslima dostupan je OVDJE, a za gledanje je potrebno upisati šifru milicaa.

Online platforma za gledanje hrvatskih kratkih filmova