Njemački igrani film ‘Škola čarobnih životinja 2’ kroz fantastičnu priču bavi se temama koje okupiraju tinejdžere, kao što su prijateljstvo, pripadanje grupi, osobni stav i identitet, bullying. U kinima se prikazuje sinkroniziran na hrvatski jezik

Piše: Iva Brčić

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Udruga Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

U kinima igra nastavak filma Škola čarobnih životinja. Film je adaptacija istoimene knjige nagrađivane dječje autorice Margit Auer.

Kao i u prethodnom filmu, i u ovom pratimo Idu i Bennija i izazove s kojima se susreću. U ovoj neobičnoj školi, učenici dobivaju čarobnu životinju koja im pomaže da se lakše nose s preprekama i izazovima. Osim toga, one su tu da im budu podrška i glas razuma kada je to potrebno.

Ovo je film za tinejdžere i bavi se temama koje ih najviše okupiraju, kao što su prijateljstvo, pripadanje grupi, osobni stav i identitet, bullying. Budući de je riječ o europskom filmu, pristup je drukčiji nego u američkima – sve je puno smirenije, nema skrivenih reklama za proizvode i forsiranje bezbroj efekata i konstantne akcije.

Film svakako može biti zanimljiv povod za razgovor o tome kako se zauzeti za sebe, tko su pravi prijatelji, o posebnosti i vrlinama pojedinaca, o samopoštovanju, samopouzdanju i slično.

Važnost bliskih odnosa u djetinjstvu i adolescenciji – online i offline

Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Za djecu: 8+

Za roditelje: Zabavni likovi i smiješne doskočice.

Nasilje: Pojavljuje se verbalno nasilje.

Zastrašujući prizori: Nema zastrašujućih prizora.

Rječnik: Rječnik je primjeren djeci.

Spolnost: Nenapadno se ukazuje da postoji privlačnost među likovima.

Tempo: Tempo je prilagođen djeci.

Serije popularne među tinejdžerima i što iz njih mogu naučiti