U sklopu projekta Vrtići u kvartovskom kinu, dr.sc. Marina Gabelica s Učiteljskog fakulteta održat će 26. studenog u 18 sati u KUC-u Travno predavanje o opasnostima i potencijalima digitalnih medija u razvoju predškolske djece

Izvor: Sedmi kontinent

Brojna istraživanja pokazuju da djeca vrtičke dobi redovito gledaju animirane filmove, prate televizijski program pa čak i samostalno tragaju za srodnim zanimljivim sadržajima na internetu. Neki roditelji pozdravljaju ove promjene, dok drugi iskazuju bojazan.

Rezultati istraživanja: Kako hrvatski predškolci provode vrijeme uz ekrane

Ako smatrate da je odnos djece i digitalnih medija medalja s dva lica, dođite na predavanje Dobrodošli u džunglu digitalnog doba 26. studenog u 18 sati u KUC-u Travno, Božidara Magovca 17, Zagreb.

Na predavanju će se pokušati prikazati lice i naličje ove slike kako bi se digitalni mediji u životu djeteta sagledali kroz moguće opasnosti, ali i blagodati koje mogu imati na razvoj djeteta.

Predavanje će održati dr.sc. Marina Gabelica, docentica na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagreb, koja se u svome znanstvenom i stručnom radu ponajviše bavi razvojem filmske, digitalne i literarne pismenosti.

Predavanje za roditelje dio je projekta Vrtići u kvartovskom kinu, koji provodi Udruga Djeca susreću umjetnost u okviru filmskog programa Sedmi kontinent, uz podršku Grada Zagreba i u suradnji sa zagrebačkim kulturnim centrima.

Ulaz je besplatan, a za više informacija možete se javiti na e-mail: info@sedmikontinent.org

Prva hrvatska slikovnica o medijskoj pismenosti za najmlađe