Varaždinski Filmsko-kreativni studio VANIMA u srpnju organizira besplatne radionice animiranog filma, fotografije i promo videa za djecu i mlade

Izvor: VANIMA

Od 11. do 15. srpnja u Varaždinu, u Centru za mlade i nezavisnu kulturu P4 traju 18. ljetne filmske radionice koje organizira Filmsko-kreativni studio VANIMA. Zainteresirana djeca i mladi mogu birati između tri radionice koje su za polaznike besplatne zahvaljujući sufinanciranju sredstvima Grada Varaždina i HAVC-a.

VANIMA svakog ljeta organizira besplatne filmske radionice. Prve su održanr 2005. i na njima je sudjelovalo trinaestero djece, a do danas je u programima filmskih radionica u VANIMI sudjelovalo više od 300 polaznika koji su izradili tridesetak radova.

Radionicu animiranog filma za djecu od 8 do 12 godina vodit će voditelji i osnivači VANIME Dubravka Kalinić Lebinec i Srećko Lebinec. Cilj radionice je upoznati zainteresirane polaznike s osnovama izrade animiranog filma kako bi se lakše odlučili žele li rad u Filmsko-kreativnom studiju VANIMA odabrati kao redovitu izvanškolsku aktivnost tijekom nastavne godine. Polaznici će izraditi kratak animirani film, odnosno vježbu na zajednički odabranu temu. Prijaviti se možete OVDJE .

Lica od skica: radeći ovaj animirani film, djeca su istraživala svoje emocije

Radionicu fotografije za djecu i mlade od 13 do 17 godina vodit će Monika Rusak, vlasnica obrta Creative visuals production. Polaznike će učiti o osnovama fotografije, svjetlu i kako ga pravilno upotrijebiti te o brojnim drugim tajnama zanata. Radionica je namijenjena svim zaljubljenicima u fotografiju, a na njoj će biti riječi i o kreativnosti u umjetničkoj fotografiji te utjecaju fotografije na društvo. Polaznici će naučiti i zašto je važna obrada fotografije te ideja i sam koncept, kojeg će svaki od polaznika na kraju smisliti i realizirati. Radionica je dinamična i temelji se na puno praktičnog rada uz malo teorije. Uvjet za sudjelovanje je da polaznik posjeduje digitalni fotoaparat s kojim ćete raditi tijekom radionice. Prijaviti se možete OVDJE.

Radionicu promo videa za mlade od 18 godina nadalje koji žele naučiti kako producirati svoje kratke videe prema pripremljenom konceptu vodit će Dario Mikulek, vlasnik obrta Looma. Polaznici će imati priliku učiti kako izraditi zanimljiv video koji mogu koristiti u marketinške svrhe. Upravo tu vrstu kratkih videa publika najčešće konzumira putem društvenih mreža, a ujedno daje i najviše informacija te često potiče ljude na odluke. Prijaviti se možete OVDJE.

Online arhiva animiranih filmova koje su radila djeca iz Varaždina