Stručno usavršavanje u sklopu projekta CinEd 2.0, koji provodi udruga Bacači Sjenki, održat će se u Zagrebu 11. i 12. srpnja te u Rijeci 14. i 15. srpnja. Kroz predavanja i praktičan rad s filmskim profesionalcima i edukatorima, sudionici imaju mogućnost nadopuniti i proširiti vlastito znanje o filmu

Izvor: Bacači Sjenki

CinEd uvodni program stručnog usavršavanja Bacača Sjenki je program dodatnog filmskog obrazovanja za nastavnike, profesore i edukatore u formalnim i neformalnim sustavima, sadašnje i buduće, za sve koji žele s djecom i mladima raditi kroz film.

Kroz predavanja koja počinju uvodom u participativnu pedagogiju udruge Bacači Sjenki polaznici će proći metode za interaktivno i angažirano predavanje kroz igru, nadograditi poznavanje filmske teorije i upoznati CinEd kolekciju filmova te alate koje ona nudi. Program završava uz primjere analize filmova kroz koje će se lakše pripremiti za vlastite projekcije.

Kroz predavanja i praktičan rad s filmskim profesionalcima i edukatorima, nastavnici imaju mogućnost nadopuniti i proširiti vlastito znanje o filmu. Predavači su Boris Bakal (redatelj, glumac, edukator),  Marija Georgiev (filmska autorica i edukatorica), Bojana Burnać (redateljica, snimateljica i edukatorica) i Uroš Živanović (scenarist, redatelj, stručnjak za filmsko obrazovanje).

Predavanja će se održati u Zagrebu, u Kinu Urania, Kvaternikov trg 3, 11. i 12. srpnja od 15 do 20 sati te u Rijeci, u Hrvatskom kulturnom domu Sušak, Strossmayerova 1, 14. i 15. srpnja od 10 do 15 sati.

Za prijavu je potrebno ispuniti formular, a zbog kvalitete rada, broj polaznika ograničen je na 16 i prijave se primaju do popunjenja kapaciteta.

Polaznici koji uspješno prođu ovoj uvodni program stručnog usavršavanja mogu biti pozvani da sudjeluju u provođenju edukativnih programa medijskog i filmskog opismenjavanja FROOOM! za djecu i mlade i “Samo nebo nam je granica” za osobe starije od 54 godine.

Djeca se ovdje igraju, raspravljaju, uče i stvaraju

Edukacija se odvija u sklopu projekta CinEd 2.0 koji provodi udruga Bacači Sjenki, a sufinanciran je od strane Europske Unije – Kreativna Europa MEDIA, Hrvatskog audiovizualnog centra, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i grada Zagreba.