U petak, 29. rujna od 19 sati održat će se webinar o značaju i mogućnostima stvaranja animiranog filma u i izvan redovnog školskog sustava, namijenjen odgojno-obrazovnim radnicima, kao i voditeljima raznih aktivnosti mladih i za mlade

Izvor: VANIMA

Filmsko-kreativni studio VANIMA iz Varaždina organizira webinar u sklopu EU projekta KA210 pod nazivom “Animiraj se!”.

Nositelj projekta je DOM animacije iz Sremskih Karlovaca, a partneri su Filmsko-kreativni studio VANIMA i Dečiji kulturni centar iz Novog Sada, a cilj je potaknuti mlade na kreativno izražavanje kroz animirani film, posebice kroz digitalne alate koji su mladima svakodnevno dostupni i besplatni.

Kako nastaje animirani film: tradicionalna, stop i 3D animacija

Jedna od prvih aktivnosti projekta “Animiraj se!” je webinar za sve zainteresirane odgojno-obrazovne radnike, kao i voditelje raznih aktivnosti mladih i za mlade.

Webinar će se održati 29. rujna 2023. od 19:00 do 19:45 u okviru popratnog programa Festivala kratkog autorskog animiranog filma MultiMost fest.

Naziv webinara je “Film, animirani film (Značaj i mogućnosti stvaranja animiranog filma u i izvan redovnog školskog sustava)” i na njemu će se sudionici upoznati sa značajem animacije u stvaralaštvu mladih, mogućnostima i metodama rada na animiranom filmu unutar redovnog školskog sustava, mogućnostima i metodama rada na animiranom filmu izvan školskog sustava tj. kroz rad udruga i s mogućnostima samostalne izrade animiranih filmova.

U drugom dijelu webinara bit će predstavljen projekt “Animiraj se!”, njegov sadržaj te mogućnosti uključivanja u sam projekt kroz koji će voditeljima i mladima biti dostupni tutorijali s uputama za stvaranje animiranih filmova putem besplatnih digitalnih alata.

Izlagačica na webinaru “Film, animirani film” je Dubravka Kalinić Lebinec, suosnivačica i suvoditeljica u Filmsko-kreativnom studiju VANIMA iz Varaždina. Dubravka je učiteljica razredne nastave, izvrsna savjetnica, koja uz svoj redovan rad u II. osnovnoj školi Varaždin već dvadesetak godina vodi izvannastavnu aktivnost “Medijska kultura Dođi, vidi, viči”. Osim što se bavi animiranim filmom, predavačica je i voditeljica niza projekata, radionica, webinara, suautorica priručnika i strateških dokumenata vezanih uz razvoj filmske pismenosti.

Dođi, vidi, viči: originalan način učenja o medijima u osnovnoj školi

Za sudjelovanje na webinaru prijavite se putem obrasca na poveznici https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSegHxkgeEFbs-FTA6pXvS8OTLrVOwjeiRrln3AbUiwS8wIgkA/viewform, kako bi vam organizatori kasnije mogli izdati potvrde o sudjelovanju.

Podaci za pristup webinaru putem Zoom-a:

Topic: webinar “Film, animirani film” u sklopu projekta “Animiraj se!”

Time: Sep 29, 2023 07:00 PM Warsaw

Join Zoom Meeting

https://us04web.zoom.us/j/79774486390?pwd=aSQ67iBbWjNWnAPGAapRcy2uoAdLls.1

Meeting ID: 797 7448 6390

Passcode: 0drbaK

Upisi u godišnje grupe za animirani film za djecu i mlade u Varaždinu