U tijeku su upisi u VANIMINE godišnje grupe za animirani film za uzrast od 8 do 18 godina, kao i u likovnu grupu za uzrast od 8 do 15 godina, a aktivnosti kreću početkom listopada u Varaždinu

Izvor: VANIMA

Cilj varaždinske udruge VANIMA je razvoj audiovizualne djelatnosti kroz rad na animiranom filmu te ostalim filmskim formama, raznolikost perspektiva pripovijedanja u vizualnom stilu ponajviše kod djece i mladih kako bi kod njih potaknuli kritičko razmišljanje i educirali ih o filmskoj i medijskoj pismenosti. Kroz raznoliki spektar aktivnosti udruga nastoji prepoznati kreativce iz raznih područja filmskog i vizualnog stvaralaštva te dizajna pokreta.

Brojni su Varaždinci i stanovnici Varaždinske županije kroz proteklih 35 godina bili članovi VANIME i u ovoj školi animacije napravili vlastiti film.

Online arhiva animiranih filmova koje su radila djeca iz Varaždina

Svi oni dobro znaju da filmska animacija nije tek pokretanje serije smiješnih sličica, već njena bit u sebi nosi potencijal istinske ljepote i raznovrsne umjetničke forme i vještine koja ne postavlja granice mašti i idejama, baš kao što proces stvaranja animiranog filma omogućuje korištenje najraznovrsnijih tehnika i materijala. Kao i svaka umjetnost, animacija je u svojoj osnovi igra.

Filmsko-kreativni studio VANIMA i u ovoj školskoj godini priprema nove grupe za djecu i mlade, a upisi novih članova upravo su u tijeku.

U grupe animiranog filma koje vode Dubravka Kalinić Lebinec i Srećko Lebinec, osim redovnih članova udruge, mogu se uključiti polaznice/polaznici s navršenih 8 godina starosti.

U likovnu grupu koju će voditi Gabriela Butković mogu se uključiti polaznice/polaznici od 8 do 15 godina starosti.

Rad Vaniminih grupa za animirani film započet će roditeljskim sastankom koji će se održati 25. rujna 2023. u 18 sati, a same radne aktivnosti djece i mladih kreću početkom listopada, kao i Vanimine likovne grupe. Sve Vanimine aktivnosti odvijaju se u Centru za mlade P4, Preradovićeva ul. 4, ulaz s dvorišne strane.

Prijave se odvijaju putem online obrasca: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeptZGKT23ttVOEFpb4uBO-eqsXjW4UQDmj3TbLF61OZ1nz-w/viewform, a za sva dodatna pitanja možete se javiti na e-mail vanima@vanima.hr ili na telefon 091/297-2953.

Kako nastaje animirani film: tradicionalna, stop i 3D animacija