I roditelje i djecu će zasigurno oduševiti mali vuk i lav koji se igraju i stvaraju nevolje, a kasnije će svi za njih navijati kada se nađu u nevoljama. Ovaj film je pravo osvježenje u kinima i odličan je za obiteljski izlazak u kino

Piše: Iva Brčić

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Udruga Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Vuk i lav je film o nošenju s gubitkom voljene osobe i o odrastanju, pronalaženju svog puta i velikoj ljubavi. Ovaj put je to ljubav prema dvije divlje životinje koje nikada nisu trebale biti zajedno. Međutim, igrom slučaja su postale najbolji prijatelji i vjerno društvo djevojci Almi.

I roditelje i djecu će zasigurno oduševiti mali vuk i lav koji se igraju i stvaraju nevolje, a kasnije će svi za njih navijati kada se nađu u nevoljama. Ovaj film je pravo osvježenje u kinima i odličan je za obiteljski izlazak u kino.

Mnoge bi mogao svojim tempom i atmosferom podsjetiti na iznimno popularni film i istoimenu seriju Grizzly Adams koji su osamdesetih godina oduševili publiku.

Film nije sinkroniziran na hrvatski jezik.

Fantastična animacija i univerzalne poruke novog Disneyevog Kralja lavova

Za djecu: 8+

Za roditelje: Film će i roditeljima će biti zabavan.

Nasilje: Ima nasilnih scena kada recimo gađaju životinje puškom za uspavljivanje ili kad vlasnik cirkusa tuče lava (to se ne vidi, ali se čuje).

Zastrašujući prizori: Nema zastrašujućih scena.

Rječnik: Ima pokoja pogrdna riječ.

Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode.

Tempo: Tempo je lagan i kao takav primjeren i mlađoj djeci.

Ako imate osjetljivo dijete, pazite na ovih pet stvari kad birate filmove