Tijekom drugog dijela zimskih praznika, od 21. do 25. veljače, djeca i mladi mogu učiti o filmu i snimati svoje filmove na cjelodnevnim FROOOM! radionicama u Zagrebu

Izvor: FROOOM!

Prve ovogodišnje FROOOM! filmske radionice održat će se u Zagrebu za vrijeme drugog dijela zimskih praznika, od ponedjeljka 21. do petka 25. veljače 2022. na novoj lokaciji – u Mjesnom Odboru Voćarska, Voćarska cesta 71.

Iz udruge Bacači Sjenki, koja provodi ovaj program, najavljuju “ludo filmsko putovanje gdje će polaznici istraživati Platonove spilje, Laterne Magice i kineske Zoetrope, animirati i snimati te glumiti i pisati scenarije, kao i otkrivati filmske motive, planove i montažne trikove te zašto su oni uopće važni.”

Radionice traju cijeli dan, uz mogućnost dolaska od 8:00 sati, a s nastavom od 9:00 do 15:15, s pauzom za ručak oko 12:30. Djeca nakon 15 sati mogu ostati i slobodno se igrati uz nadzor voditelja do 16 sati.

Početnu radionicu vodit će psihologinja Deša Matičević, redateljica, snimateljica, montažerka i pekarica Mia Maros te glumica, dizajnerica i dramska pedagoginja Tea ŠimićNaprednu radionicu vode redatelj Vjeran Vukašinović i dramska pedagoginja Lucija Alfier, dok majstorsku radionicu filmskih motiva, tematskih metafora te vizualnih i audio tragova vodi redateljica sa sociološkim naslijeđem Marija Georgiev.

Cijena programa je 980 kuna za početnu radionicu, odnosno 880 za naprednu i majstorsku, a svi koji se prijave do 11. veljače 2022. dobivaju popust od 100 kuna. Za drugo, treće, iduće dijete iz iste obitelji dodatni popust je 100 kuna.

Prijave i više informacija na: https://www.frooom.eu/shop/  ili na https://www.frooom.eu/prijave/

Podršku FROOOM! programu daju Kreativna Europa podprogram MEDIA, Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Agencija za elektroničke medije i Mjesni odbor Voćarska. Bacače Sjenki podržava Zaklada Kultura nova.

Djeca se ovdje igraju, raspravljaju, uče i stvaraju