Grupe za animirani film koje vode Dubravka Kalinić Lebinec, Hrvoje Selec i Ana Sever počinju s radom u listopadu, a uključiti se mogu sva zainteresirana djeca od 8 godina nadalje, bez obzira na predznanje

Izvor: VANIMA

Varaždinska udruga Filmsko-kreativni studio VANIMA na području Varaždinske županije djeluje od 1986. godine, a u ovoj školskoj godini priprema nove grupe za djecu i mlade. Udruga djeluje u sklopu Centra za mlade na adresi Petra Preradovića 4 u Varaždinu.​​

‘Kad imaju slobodu, mladi animatori bave se i kontroverznim temamama’

U grupe za animirani film koje vode voditelji Dubravka Kalinić Lebinec, Hrvoje Selec i Ana Sever, osim redovnih članova udruge mogu se uključiti sva zainteresirana djeca s navršenih 8 godina. Grupe će s radom započeti u listopadu i traju do kraja ove školske godine. Za uključivanje u rad udruge nije potrebno predznanje.

Upisi u grupe za animirani film traju do 22. rujna ove godine. Zainteresirani za navedene aktivnosti, kao i za sve dodatne informacije vezane uz VANIMU, mogu se javiti na mail: vanima@vanima.hr ili putem mobitela 091/9177-666 (Ana Sever, voditeljica aktivnosti).

Podsjetimo, VANIMA osim produkcije animiranih filmova tijekom godine organizira VAFI & RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih koji je ove godine održan jubilarni deseti puta, a tijekom ljetnih praznika mladi filmaši sudjeluju u Ljetnim filmskim radionicama.

Glavni cilj udruge je razvoj audiovizualne djelatnosti na području grada, te poticanje medijske kulture i pismenosti kod osnovnoškolske djece. Više informacija o udruzi pogledajte na službenim internetskim stranicama www.vanima.hr .

Svi koji s djecom rade animirane filmove, ujedno promiču dječja prava