Škola medijske pismenosti u organizaciji Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu održat će se od 28. do 30. kolovoza 2023. u OŠ Kustošija u Zagrebu. Sudjelovanje je besplatno, a prijave su otvorene do 9. srpnja

Izvor: Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu

Učitelji razredne nastave, učitelji Hrvatskoga jezika te knjižničari u osnovnim školama mogu se prijaviti za sudjelovanje u Školi medijske pismenosti koju organizira Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu uz potporu Agencije za elektroničke medije.

Na okruglom stolu o medijskoj pismenosti istaknuta važnost edukacije nastavnika

Škola medijske pismenosti u trajanju od 25 sati održat će se od 28. do 30. kolovoza 2023. OŠ Kustošija u Zagrebu, a moći će je pohađati 20 polaznika.

Školu će voditi sveučilišni profesori, autori prvog hrvatskog priručnika za medijsku pismenost u razrednoj nastavi prof. dr. sc. Danijel Labaš, prof. dr. sc. Igor Kanižaj i doc. dr. sc. Lana Ciboci Perša.

Program Škole medijske pismenosti pružit će polaznicima znanja o ulozi medija u dječjim životima i ključnim elementima medijske pismenosti. Teme koje će biti zastupljene tijekom tri dana trajanja Škole su: kritičko vrednovanje medijskih sadržaja, stvaranje medijskih sadržaja, dezinformacije, elektroničko nasilje, prikriveno oglašavanje, stereotipi, medijski ideali ljepote, medijsko obrazovanje u hrvatskim školama.

Sudjelovanje u Školi medijske pismenosti je besplatno, dok smještaj i put do Zagreba sudionici sami trebaju organizirati i pokriti.

Svi sudionici dobit će potvrdu o sudjelovanju.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti do 9. srpnja 2023. slanjem životopisa i kratkog motivacijskog pisma na info@dkmk.hr.

Obrazovni materijali za preuzimanje