U listopadu Hrvatski filmski savez nastavlja s programom senzornih projekcija koje poštuju dječju senzibilnost i različitost: projekcija filma Wall-E održat će se 16. listopada u kinu Tuškanac u Zagrebu, kinu Gaj u Varaždinu i kinu Velebit u Koprivnici

Izvor: Hrvatski filmski savez

Senzorne projekcije, koje se održavaju pod motom “Kino za sve i dostupno svima” omogućuju i djeci s poteškoćama senzorne integracije da s roditeljima odlaze u kino, kao i brojnoj drugoj djeci kojoj ne odgovaraju zamračena kina, preglasan zvuk i sadržaj upitne kvalitete i poruka. Zahvaljući ovim projekcijama roditelji se ne trebaju brinuti kakav ih film očekuje kad dođu s djetetom u kino, jer sadržaj je pomno biran i mora zadovoljavati mnogo kriterija. Na senzornim projekcijama djeca mogu šetati, kretati se, donijeti svoju omiljenu igračku ili dekicu, grickalice i sok, doći u pratnji roditelja, nastavnika, prijatelja, baka, djedova…

U listopadu Hrvatski filmski savez nastavlja s programom senzornih projekcija: projekcija animiranog filma Wall-E održat će se u subotu 16. listopada u 11 sati u kinu Tuškanac u Zagrebu, kinu Gaj u Varaždinu i kinu Velebit u Koprivnici.

Film Wall-E (2008.) originalna je i uzbudljiva animirana komedija o odlučnom malom robotu koji nakon stotina godina samoće upozna ljubav. Radnja je smještena u daleku, ali ne tako nemoguću budućnost. Ljudski rod je napustio Zemlju zbog toga što je postala prenatrpana smećem nastalim od proizvoda velike, moćne i korumpirane multinacionalne kompanije Buy N Large.

Ako ste zainteresirani za dolazak na senzornu projekciju, javite se na mail senzorne@hfs.hr s informacijama o broju mjesta koje trebate.

Koncept senzornih projekcija pokrenule su još 2016. godine Eva Brlek, stručnjakinja u području edukacijske rehabilitacije i psihoterapije i Sandra Malenica, prof. kroatistike i komparativne književnosti. Projekt senzornih projekcija prepoznali su Hrvatski audiovizualni centar i Hrvatski filmski savez u čijem su kinu Tuškanac projekcije prvi put i održane.

Senzorne projekcije: filmski doživljaj prilagođen djeci s teškoćama u razvoju

U projekt je u međuvremenu uključeno još kina diljem Hrvatske, a Hrvatski filmski savez poziva i sva kina koja još nisu da podrže projekt i time doprinesu integraciji djece s teškoćama u razvoju u lokalnu zajednicu. Za sve dodatne informacije možete se javiti na mail senzorne@hfs.hr.

Senzorne projekcije održavaju se uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Zagreba i Zaklade Kultura nova.