10. DUFF održava se od 14. do 17. listopada u Dubrovniku, a svi natjecateljski filmovi moći će se pogledati i preko internetske stranice festivala i Vimeo platforme te na programu Libertas televizije

Izvor: Dubrovnik Film Festival

DUFF slavi veliku obljetnicu! Festival filma djece i mladih zemalja Mediterana po deseti put svečano će otvoriti svoja vrata svim mladim filmašima u četvrtak, 14. listopada u 19 sati u Kinu Sloboda u Dubrovniku.

Nakon prošlogodišnjeg online izdanja organizatori su ove godine ipak odlučili pozvati u Grad pedesetak djece i mladih i njihovih mentora koji će se uživo susresti u Dubrovniku i kroz film progovoriti o okruženju u kojem žive, svojim problemima, ali i lijepim stvarima koje ih nadahnjuju.

Natjecanje se odvija u dvije dobne skupine – do 15 godina i 16 do 20 godina,  a nagrade se dodjeljuju u kategorijama animiranog, igranog, dokumentarnog, slobodnog žanra te za najbolji tematski film – ove godine na temu različitosti koja je bila otvorena za mlade filmaše iz cijelog svijeta.

U natjecateljskom programu bit će prikazana 52 filma iz petnaestak zemalja svijeta, po izboru selekcijskog žirija koji su činili Ana Dokler, Zuzanna Kazmierczak i Tvrtko Rašpolić, a ocjenjivat će ih glavni žiri – Jelena Perčin, Milan Trenc i Ahmet Boyacıoğlu.

I ove godine, kao i prošle, svi natjecateljski filmovi moći će se pogledati preko internetske stranice festivala i Vimeo platforme što se pokazalo vrlo praktičnim posebice za škole u razredima mogu organizirati gledanje i ocjenjivanje filmova, a moći će ih se pogledati u popodnevnom i jutarnjem terminu na programu Libertas televizije, partnera festivala.

Tijekom festivala za dubrovačku djecu i mlade održat će se i radionice – “Radionica izrade promo spota” pod vodstvom Miša Sorića i “Radionica kratkometražnog scenarija” koju će voditi Marin Lisjak.

Pred sam početak festivala u ponedjeljak, 11. listopada, započeo je i Off Program s projekcijama za dubrovačke učenike osnovnih i srednjih škola.

Zatvaranje Festivala i dodjela nagrada održat će se u nedjelju, 17. listopada u 10 sati u Kinu Sloboda.

Kinematografi Dubrovnik, Udruga Luža i Ljetna škola filma Šipan kao organizatori festivala pozivaju sve da podrže mlade kreativce i ove godine gledanjem i ocjenjivanjem njihovih radova.

Za sve detalje i novosti pratite internetsku stranicu DUFF-a, Facebook stranicu te Instagram profil.

Ključevi filma: pitanja za dešifriranje svakog igranog filma