U ponedjeljak 28. lipnja u Osijeku počinje besplatna radionica stop-trik animacije ‘See/Touch/Try’ za učenike viših razreda osnovne škole, srednjoškolce, studente i zainteresirane mlade ljude

Izvor: Video klub “Mursa”

Video klub “Mursa” poziva učenike viših razreda osnovne škole, srednjoškolce, studente i zainteresirane mlade ljude na radionicu stop-trik animacije “See/Touch/Try”, na kojoj će imati priliku okušati se u osmišljavanju i izradi animacije u stop-trik tehnici.

Kako nastaje animirani film: tradicionalna, stop i 3D animacija

Radionica će započeti u ponedjeljak 28. lipnja u prostorima Kulturnog centra Osijek (Ulica Kneza Trpimira 2/A, u blizini zgrade Eurodoma).

Za sva pitanja, prijave i dogovore tu je Facebook stranica Video kluba “Mursa”Intagram profil VK Mursa i e-mail: video.mursa@gmail.com.

Radionica je za sve sudionike besplatna, a prijave su otvorene dok se raspoloživa mjesta ne popune.

Radionica je sufinancirana sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a podržava je Kulturni centar Osijek.

S obzirom na situaciju s Covidom-19, ove godine će radionica biti malo promijenjena i prilagođena naputcima o održavanju javnih događanja. U slučaju potrebe, održat će se online.

Video klub “Mursa” neprekidno djeluje već više od 45 godina, a Sekcija animiranog filma od 2013. godine. Djelatnost sekcije je pretežno usmjerena na edukaciju djece i mladih na polju animacije, te im na taj način omogućuje da se izraze kroz formu animiranog  filma.

Osječki osnovnoškolci na praznicima snimali filmove u stop-trik animaciji