Od 12. do 14. prosinca u Filmsko-kreativnom studiju VANIMA održat će se radionica animiranog filma za obrazovne djelatnike. Sudjelovanje je besplatno, a prijaviti se možete do 9. prosinca

Izvor: VANIMA

Nakon prve održane radionice animiranog filma za odrasle, obrazovne djelatnike, koju su voditelji VANIME realizirali tijekom ljeta – Filmsko-kreativni studio VANIMA priprema novu koja će biti održana od 12. do 14. prosinca uz financijsku potporu grada Varaždina.

Cilj je ove radionice vještinu animacije unijeti u vrtićke skupine i učionice. Na radionici će biti usvojene osnove filmske teorije i filmskog jezika, nekoliko metodičkih scenarija za nastavu filma i ovladavanje praktičnim vještinama potrebnim za nastajanja animiranog filma.

Svi sudionici će se okušati u radu s filmskom opremom koja im je lako dostupna, te će upoznali besplatne i lako dostupne računalne programe za obradu snimljenog materijala.

Edukaciju je osmislila i vodit će je osnivačica VANIME Dubravka Kalinić Lebinec. Uz nju će praktični dio edukacije te tehničku izvedbu i montažu voditi Ana Sever i Hrvoje Selec.

Pozivaju se svi zainteresirani obrazovni djelatnici (učitelji, nastavnici, odgojitelji) s područja grada Varaždina da svoje prijave za sudjelovanje podnesu na mail vanima@vanima.hr do 9. prosinca 2019.

Radionica je besplatna za sudionike pa je stoga i ograničen broj mjesta.

Lica od skica: radeći ovaj animirani film, djeca su istraživala svoje emocije