Za sudjelovanju u projektu “Igram, pišem, lajkam” srednjoškolci se mogu prijaviti do 20. veljače, nakon čega će Hrvatski školski sportski savez po jednog predstavnika iz svake županije pozvati na trodnevni novinarski kamp u Poreč

Izvor: Hrvatski školski sportski savez

Projekt sportskog novinarstva Hrvatskog školskog sportskog saveza “Igram, pišem, lajkam” nastavlja s radom u 2022. godini. Projekt je obnovljen i proširen te će u modificiranom obliku obrazovati i uključitih novih 20-ak učenika novinara u aktivnosti školskog sporta.

Hrvatski školski sportski savez ove godine na sudjelovanje u projektu poziva sve zainteresirane učenice i učenike srednjih škola. Prijaviti se mogu bilo kojim sportskim novinarskim uratkom, o čemu više možete pročitati ovdje.

Prijave traju do 20. veljače 2022., nakon čega HŠSS po jednog predstavnika iz svake županije poziva na trodnevni novinarski kamp u Poreč na kojem će naučiti glavne značajke sportskog novinarstva, pisati izvještaje sa školskih natjecanja, provoditi intervjue, stvarati sadržaj za društvene mreže te osnove fotografiranja i jednostavnih videa. S njima će raditi sportski novinari, sveučilišni profesori, ali i stručnjaci u području društvenih mreža i sportske fotografije te ih pripremiti za uspješno sudjelovanje na ostalim državnim prvenstvima.

Svi finalisti projekta će nakon ove edukacije svoja novostečena znanja moći pokazati u praksi na nekom od nadolazećih državnih prvenstva te pisanjem, fotografiranjem i intervjuiranjem stvarati sadržaj koji će se ocijenjivati i na temelju kojeg će se odabrati pobjednici projekta.

Hrvatski školski sportski savez poziva učenice/učenike i mentore da se prijave za sudjelovanje u ovom projektu i postanu dio njihove sportske zajednice! Prijavite se do 20. veljače ovdje.

Detaljne upute za voditelje i učenike pronađite OVDJE (preuzmite dokument). Za sva dodatna pitanja i informacije o projektu, načinu prijave i promjenama, možete se javiti na ipl@skolski-sport.hr

Video vodič kroz medije: Kako nastaje sportski program