27. Filmska revija mladeži i 15. Four River Film Festival održat će se od 6. do 10. rujna 2022., a mladi filmaši od 14 do 20 godina svoje igrane, dokumentarne, animirane i filmove slobodnog stila mogu prijaviti do 1. lipnja

Izvor: Hrvatski filmski savez

Hibridno izdanje Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala 2021. godine završilo je s rekordnom gledanošću: više od 14 000 gledatelja pratilo je natjecateljski program (digitalno i fizički) uz ukupni doseg od više od 208 500 ljudi.

U prilog rastu, razvoju i vidljivosti Four River Film Festivala svakako ide i podatak da je 2021. na Festival prijavljeno 1 415 filmova srednjoškolskih autora, a prijave su doputovale iz 99 zemalja sa svih kontinenata. 

Proglašeni pobjednici Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala 

Sada su otvorene prijave za novo izdanje FRaMe-a i FRFF-a! Ako imate od 14 do 20 godina i film ste dovršili nakon siječnja 2020., svoje radove možete prijaviti do 1. lipnja na poveznici: https://filmfreeway.com/FourRiverFilmFestival. Natjecati se možete u četiri kategorije – igrani, animirani, dokumentarni film i slobodni stil.

Festival i Revija održat će se u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac te će ponovno zažutjeti Karlovac od 6. do 10. rujna 2022. 

Selekcijsku komisiju za 27. Filmsku reviju mladeži i 15. Four River Film Festival čine dr.sc. Ana Đordić, profesorica hrvatskog jezika i filozofije, filmski kritičar Boško Picula i direktorica fotografije Dinka Radonić. 

Filmska priča na Reviji i Festivalu ne prestaje izlaskom iz kino dvorane! Pored srednjoškolskih filmova u natjecateljskom programu, FRaMe i FRFF poznati su po popratnim sadržajima kojima obogaćuju i podržavaju rad srednjoškolaca iz godine u godinu. U rujnu su sudionicima festivala dani ispunjeni praktičnim radionicama i masterclassovima, okruglim stolovima i debatama, predstavljanjima partnerskih organizacija, izletima i nastupima glazbenih bendova te večernjim projekcijama profesionalnog filma.

Da su Revija i Festival itekako dobra odskočna daska u daljnjem filmskom stvaralaštvu znaju pobjednici dosadašnjih izdanja (redatelji, montažeri, snimatelji) koji su danas uspješni profesionalci u filmskom svijetu.

Više detalja potražite na službenoj internetskoj stranici https://frff.com.hr.

Mediji i moji osjećaji: najbolji filmovi srednjoškolaca