Za sve koji se žele okušati u izradi animiranog filma animacijski lab Sedmog kontinenta donosi sve potrebne upute, objašnjenja i savjete te nagrađuje mlade animatore koji im prvi pošalju svoje radove

Izvor: Udruga Djeca susreću umjetnost

Animacijski lab Sedmog kontinenta nedavno je objavio besplatni online pokućni vodič kroz animirani film ANIM:OKO za znatiželjne početnike, ali i iskusne pokretače slika.

Dvije razine, početna i napredna, uključuju priručnik s osnovama animacije i videolekcije s naprednim tehnikama, te puno vježbi uz koje ćete brzo napredovati do majstora, a sve je to namijenjeno filmašima od 9+ godina.

ANIM:OKO vodič je besplatan i nije potrebna registracija. Pristupiti mu možete putem poveznice https://www.sedmikontinent.org/animoko/.

Usporedno s akcijom Film ispod bora, filmski program Sedmi kontinent i Udruga Djeca susreću umjetnost nastavljaju s prazničkim darivanjima.

Film ispod bora: Moj brat lovi dinosaure

Šaljite im svoje animacije na info@sedmikontinent.org, a prva tri animatora koja upotrebe barem dvije od tehnika iz videolekcija u jednom videoradu nagradit će kutijom “Studio za animaciju” koja uključuje rekvizite i rasklopne scenografije. Tehnike iz videolekcija koje se traže su nelinearni pokret, upotreba rasvjete, pokret kamere, specijalni efekti, spajanje animiranja usana i zvuka izgovorene riječi.

Svoje animacije šaljite na adresu info@sedmikontinent.org, uz ime, prezime i godinu rođenja. Osim nagrade za prva tri najbrža rada, kutije “Studio za animaciju” u izdanju Školske knjige, najbolji radovi će biti objavljeni na društvenim mrežama Sedmog kontinenta.

Program Animacijski lab Sedmog kontinenta financiran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Udruga Djeca susreću umjetnost potiče filmsku pismenost djece i mladih kroz svoje programe od 2012. godine, a dosad je u njima sudjelovalo 170 tisuća djece. Više o njihovom radu možete saznati na www.sedmikontinent.org.

Kako nastaje animirani film: tradicionalna, stop i 3D animacija