Radionica je namijenjna odgojno-obrazovnim djelatnicima s područja Grada Zagreba, koji žele vještinu izrade animiranog filma prenijeti u  vrtićke skupine i učionice. Održavat će se putem Zooma, za sudionike je besplatna, a prijave traju do 5. studenog

Izvor: VANIMA

​Nakon radionice animiranog filma za edukatore održane u Varaždinu, počinju prijave za novu radionicu koja će ovog puta biti realizirana online, a namijenjena je odgojno-obrazovnim djelatnicima s područja Grada Zagreba.

Naime, Hrvatski filmski savez u suradnji s Filmsko-kreativnim studiom VANIMA organizira online radionicu animiranog filma za sve koji  žele vještinu izrade animiranog filma prenijeti u  vrtićke skupine i učionice. Na radionici će biti usvojene osnove filmske teorije i filmskog jezika, nekoliko metodičkih scenarija za nastavu filma i ovladavanje praktičnim vještinama potrebnim za izradu animiranog filma.

Cilj edukacije je osposobljavanje edukatora za prenošenje filmskih znanja i vještina, a osmišljena je i realizirat će se u skladu s ishodima Kurikuluma Hrvatskoga jezika (predmetno područje Kultura i mediji) i međupredmetnim temama.

Edukacijske aktivnosti:

  1. Osnove filmske teorije i filmskog jezika – 2 sata
  2. Metodika nastave filma – 2 sata
  3. Praktičan rad na stvaranju animiranog filma (klasična animacija crteža) – stvaranje filmske ideje, rad na filmskom scenariju, faziranje pokreta u  animiranom filmu, snimanje i montaža – 8 sati

Edukaciju je osmislila i vodit će je osnivačica VANIME Dubravka Kalinić Lebinec, a uz nju će praktični dio edukacije te tehničku izvedbu i montažu voditi voditelj Hrvoje Selec.

Radionica će se održavati putem Zoom alata subotom u jutarnjim satima počevši od 7. studenoga 2020.

Pozivaju se svi zainteresirani odgojno-obrazovni djelatnici (učitelji, nastavnici, odgojitelji) s područja Grada Zagreba da svoje prijave za sudjelovanje podnesu na mail vanima@vanima.hr do 5. studenog 2020.

Radionicu sufinancira Agencija za elektroničke medije i besplatna je za sudionike, a broj mjesta je ograničen.

Kako nastaje animirani film: tradicionalna, stop i 3D animacija