Animirani film ‘Crvencipelica i 7 patuljaka’ drugačija je priča o Snjeguljici, a kroz njega se provlače teme ljepote, slijeđenja trendova i gubitka vlastitog identiteta i osobnosti

Piše: Iva Brčić

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Udruga Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Film Crvencipelica i 7 patuljaka je animirani film iz Južne Koreje, koji na jedan drukčiji način priča priču o svima dobro poznatoj Snjeguljici. Moglo bi se reći da je to animirana parodija originalne bajke braće Grimm.

Izgled, ljepota, slijeđenje trendova, gubitak vlastitog identiteta i vlastite osobnosti su teme koje se provlače kroz cijeli film, a upravo je to ono s čime se djeca i mladi sve više susreću. Film na zabavan način šalje djeci poruke da treba biti vjeran sebi, prihvatiti i voljeti sebe jer jedino tada možemo naći svoju sreću i istinsku ljubav. Ističe se i poruka da fizička ljepota nije sve, već nas unutarnja ljepota čini posebnima i privlačnima.

Film je odličan povod roditeljima da porazgovaraju sa svojom djecom o utjecaju medija na njih, te da im objasne nerealne standarde ljepote kojima svi svjedočimo i pod čijim smo utjecajem.

Što kad pod utjecajem medija djevojčica misli da nije dovoljno lijepa?

Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Za djecu: 8+

Za roditelje: Zabavni likovi, slapstick gegovi i smiješne doskočice.

Nasilje: Nasilja ima.  Glavni junaci se bore s vojnicima koje je poslala zla kraljica.

Zastrašujući prizori: Djeci bi zla kraljica mogla biti pomalo zastrašujuća ili pak scene u mračnoj šumi.

Rječnik: Rječnik je primjeren djeci.

Spolnost: Nenapadno se ukazuje da postoji privlačnost među likovima.

Tempo: Tempo je prilagođen djeci.

Pahuljac i sedam patuljčica: animirana bajka s temom rodne jednakosti