Disneyev film ‘Christopher Robin’ namijenjen je djeci od 8 godina nadalje i nije sinkroniziran na hrvatski pa bi mlađima moglo biti teško pratiti radnju. Roditeljima će biti dirljiv i zabavan, posebno ako su kao djeca i sami voljeli priču o medi Winnieju zvanom Pooh

Piše: Iva Brčić, prof. sociologije i filozofije, edukatorica programa Najsretnija beba

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Film Christopher Robin je američki igrani film o odraslom Christopheru Robinu koji je sebe izgubio u poslu, te potpuno zanemario obitelj.

Zahvaljujući starom prijatelju iz djetinstva, Winnieju Poohu, on ponovo pronalazi dijete u sebi i mijenja svoje prioritete. Naravno, pri tome mu pomažu i nezaobilazni Piglet, Tiger i Eeyore koji su, poput Winnieja Pooha, fotorealistični i odlično dočaravaju animirane verzije.

Iako je film namjenjen djeci, ovo je nešto što bi trebao pogledati svaki roditelj. Podsjeća odrasle na ono što su na putu odrastanja zaboravili, a što djeca jako dobro znaju. Roditeljska pažnja i zajednička igra su djeci najdraži pokloni, a igračke su samo usputna zanimacija. Nikada ne treba potisnuti dijete u sebi, jer igra i mašta su nešto divno što nas ispunjava i čini život ljepšim. Zato nakon filma odšećite u park i uživajte s mališanima u igri i maštarijama.

Film nije sinkroniziran na hrvatski jezik, pa manjoj djeci može biti teže pratiti radnju.

Za djecu: 8+

Za roditelje: Zabavni likovi, slapstick gegovi i smiješne doskočice.

Nasilje: Nasilja nema.

Zastrašujući prizori: Nema ih.

Rječnik: Rječnik je primjeren djeci.

Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode.

Tempo: Tempo je spor.

Mucica: komedija o roditeljskim strahovima koja će potaknuti razgovor