Hrvatski Centar za sigurniji internet ove godine povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta ističe temu odgovornog igranja videoigara, o čemu će se govoriti na javnoj tribini u Osijeku, a pripremljeni su i materijali za radionice o videoigrama

Pripremila: Ana Dokler

Centar za sigurniji Internet ove godine organizira obilježavanje Dana sigurnijeg interneta pod sloganom “Gejmaj sigurno – zajedno za bolji internet” te poziva sve zainteresirane škole, organizacije i institucije koje s djecom i mladima provode grupne aktivnosti da se uključe tako da organiziraju radionice na temu videoigara.

Opasnosti multiplayer igara i rizično ponašanje

Edukativni materijali za radionice prilagođene različitim uzrastima (predškolcima, učenicima od 1. do 4. i od 5. do 8. razreda osnovne škole te srednjoškolcima) bit će dostupni svima koji se prijave za sudjelovanje putem POVEZNICE do 5. veljače u 23:59.

Može se prijaviti i više stručnjaka iz iste škole, organizacije ili institucije pa se svakom prijavljenom otvara pristup besplatnim edukativnim materijalima. Nakon provedbe radionica i slanja izvještaja putem OBRASCA bit će dostupna i potvrda sudjelovanja u aktivnosti održavanja radionica.

Uz to, na Dan sigurnijeg interneta 6. veljače 2024. u Osijeku, u Edukativnom i informativnom turističkom centru mladih Stara pekara, na Trgu Vatroslava Lisinskog 1, od 11:30 do 14 sati održat će se javna tribina “Za tipkovnicom i konzolom budi pod kontrolom”.

“Tijekom svakodnevnog rada s djecom kao i tijekom održavanja raznih preventivnih aktivnosti za djecu u školama diljem Hrvatske tema igranja videoigara kod djece pokazala se kao ona koja je bliska i atraktivna djeci i mladima koja provode velik dio svog slobodnog vremena igrajući ih. S druge strane, mogućnost educiranja stručnjaka i roditelja o tome što su zapravo videoigre, koje su prednosti, koji nedostaci, koja je uloga roditelja u postavljanju granica, koje vrste videoigara postoje, kako znati da je određena primjerena za djecu, nisu široko dostupni. Stoga nam je cilj ovom javnom tribinom upoznati i osvijestiti stručnjake koji rade s djecom o stavovima same djece i mladih o videoigrama kao i pružiti dublji uvid u razne sustave kroz koje se ova tema provlači,” objašnjavaju iz Centra za sigurniji internet te pozivaju zainteresirane da im se pridruže na javnoj tribini, čiji program možete vidjeti OVDJE.

Prijave za javnu tribinu odvijaju se putem poveznice https://forms.gle/Mq7rXecauFjuwC4H7, a sudjelovanje će biti bodovano od strane stručnih komora.

Više informacija pronađite na stranici dansigurnijeginterneta.org.

Cjelodnevna hibridna konferencija na Dan sigurnijeg interneta