Za vrijeme zimskih praznika osnovnoškolci imaju priliku okušati se u izradi animiranog filma uz stručno vodstvo! Radionica koju organizira Hrvatski filmski savez odvijat će se od 19. do 23. veljače 2024., svaki dan od 9 do 13 sati, u Privatnoj umjetničkoj gimnaziji u Gundulićevoj 55. Prijave su otvorene do 16. veljače

Izvor: Hrvatski filsmki savez

Koliko su školarci željni filmskog znanja pokazuje činjenica da svake godine Filmsku naSTAVu za vrijeme praznika pohađa više od 200 školaraca! Dok će se u kinu Kinoteka odvijati kinoprojekcije s analizom filmova za srednjoškolce, osnovnoškolci (1. – 4. razred) mogu sudjelovati na radionici animiranog filma.

Zimski ciklus Filmske naSTAVe u kinu Kinoteka

Hrvatski filmski savez otvorio je prijave za radionicu animiranog filma koja će se odvijati od 19. do 23. veljače 2024. u terminu od 9 do 13 sati u Privatnoj umjetničkoj gimnaziji u Zagrebu na adresi Gundulićeva 55.

Nakon desetljeća provedbe u maloj dvorani kina Tuškanac, za vrijeme obnove zgrade, radionica se privremeno seli na novu lokaciju u PUG, inače i dom predmeta Filmske umjetnosti za srednjoškolce.

Radionički program zamišljen je kao splet teorijskog i praktičnog rada s mnoštvom filmskih primjera. U takvoj atmosferi djeca i mladi najbolje savladavaju filmsku pismenost. Očekuje ih kreativno filmsko druženje, a rezultat radionice – animirani film imat će prilike pogledati i prijatelji i obitelji polaznika te na taj način i sami dobiti uvid u filmski svijet.

Prijave se primaju  do 16. veljače putem poveznice https://filmskanastava.hfs.hr/prijava-2024-radionice/, a za sve dodatne informacije i upite, možete pisati na obrazovni@hfs.hr.

Kako nastaje animirani film: tradicionalna, stop i 3D animacija

Filmsku naSTAVu organizira Hrvatski filmski savez u partnerstvu s Centrom za kulturu i film Augusta Cesarca i kinom Kinoteka. a program radionica za osnovnoškolce organizira se u partnerstvu s Privatnom umjetničkom gimnazijom u Zagrebu. Program se održava uz financijsku potporu Hrvatskoga audiovizualnog centra, Hrvatske zajednice tehničke kulture, Zaklade Kultura nova i Grada Zagreba te uz pozitivno mišljenje Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.