U novom filmu scenarista ‘Priče o igračkama’ glavni junaci su zaboravljene kazališne lutke i jedan izgubljeni plišanac. Iako je po sadržaju i tempu primjeren već djeci od 6 godina, film ‘Nerazdvojni’ otvara i starijima zanimljive teme vezane za smisao života i potrebu za podrškom pri ostvarivanju svojih snova

Piše: Iva Brčić

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Udruga Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

U kinima igra film koji je djelo scenarista velikog hita “Priča o igračkama”. U ovom filmu glavni junaci su zaboravljene kazališne lutke i jedan izgubljeni plišanac. Iako se radi o filmu za djecu, kroz njega se provlače teme koje su itekako važne i za mlade i odrasle. Don koji glumi budalu počinje propitivati smisao svog života: Mora li raditi ono za što je programiran? Može li nekako promijeniti život koji mu se ne sviđa i stvoriti svoju priču po vlastitim pravilima?

Pored toga, gledateljima se nastoji ukazati na to da su oni tvorci svog života, iako ih ponekad tuđa uvjerenja i kritike mogu pokolebati i skrenuti s njihovog puta. Poruka je da trebamo ostati dosljedni sebi i sami stvarati svoj put, ma koliko se drugima to činilo besmislenim. Film je dobra podloga za razgovor s djecom o samopouzdanju i odabiru pravog društva koje će znati cijeniti pojedinca bez obzira kako se odijeva ili izgleda.

Imaginarni prijatelji: film koji ističe vrijednost mašte u životima djece, ali i odraslih

Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Za djecu: 6+

Za roditelje: Zabavni likovi, slapstick gegovi i smiješne doskočice.

Nasilje: Nasilja nema.

Zastrašujući prizori: Nema zastrašujućih prizora.

Rječnik: Rječnik je primjeren djeci.

Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode.

Tempo: Tempo je prilagođen i manjoj djeci.

Priča o igračkama 4: Još jedan odličan Pixarov obiteljski film