Ovaj obiteljski film u kinima se prikazuje sinkroniziran na hrvatski jezik i prikladan je za djecu stariju od sedam godina. Simpatični i zaigrani imaginarni prijatelji svakako će nasmijati djecu, a i odraslima izmamiti osmijeh

Piše: Iva Brčić

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Udruga Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Imaginarni prijatelji su pravi obiteljski film. Glavna junakinja, trinaestogodišnja djevojčica otkriva da ima jednu posebnu moć i nastoji je iskoristiti kako bi imaginarne prijatelje spojila s njihovom djecom. Međutim, ubrzo shvaća da nisu samo djeca ta kojima su oni prijeko potrebni, već da ih i odrasli trebaju. Zapleteni su u svijet odraslih koji je prepun stresa, žurbe i nadmetanja i potrebni su im imaginarni prijatelji kako bi osvijestili i doživjeli mala čuda i ljepotu koju im život donosi svakog dana.

Mašta kao sredstvo za oblikovanje sretnijeg i ispunjenijeg života, kako djece tako i odraslih, nešto je što se također provlači kroz cijeli film. Simpatični i zaigrani imaginarni prijatelji svakako će nasmijati djecu, a i odraslima izmamiti osmijeh.

Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Za djecu: 7+

Za roditelje: Zabavni likovi, slapstick gegovi i smiješne doskočice.

Nasilje: Nasilja nema.

Zastrašujući prizori: Nema zastrašujućih prizora.

Rječnik: Rječnik je primjeren djeci.

Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode.

Tempo: Tempo je prilagođen i manjoj djeci.

Crveni balon: filmska bajka o prijateljstvu