Iako obiluje plasmanom brojnih proizvoda, animirani film Garfield koji se upravo prikazuje u kinima, zabavit će i podsjetiti gledatelje na važnost ustrajnosti, timskog rada, opraštanja te komunikacije između roditelja i djece

Piše: Iva Brčić

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Udruga Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

U kinima igra film o jednom posebnom mačku, poznatom po njegovoj ljubavi prema lazanjama, spavanju i ljenčarenju. Ako niste još pogodili, radi se o Garfieldu. Ovaj animirani film prati Garfielda od njegovog prvog susreta s Jonom do neočekivanog ponovnog susreta s njegovim davno izgubljenim ocem, Vicom, koji stavlja Garfieldove vještine preživljavanja (ili nedostatak istih) na test.

Filmom dominira otvoreni plasman proizvoda pa se može činiti da je film zapravo reklama za Olive Garden, Sony, PopChips i još mnogo toga. Sve u svemu, film će zasigurno zabaviti djecu i odrasle svojim slapstickovima po kojima su Garfield i Odie svima dobro poznati. Osim toga, podsjetit će gledatelje na važnost ustrajnosti, timskog rada i opraštanja, kao i važnost komunikacije između roditelja i djece.

Primjećujete li prikriveno oglašavanje i plasman proizvoda u medijima?

Za djecu: 7+

Nasilje: U filmu možete očekivati puno nasilja iz crtića, uključujući padove i udaranja po licu, scenu u kojoj mačka proguta pticu, drugu u kojoj je ptica ubijena strujom te mnoge potjere i sukobe u kojima su glavni likovi zamalo ozlijeđeni ili ubijeni.

Zastrašujući prizori: Nema zastrašujućih prizora.

Rječnik: Primjeren za djecu.

Seks: Nema seksualnih aluzija.

Tempo: Lagan.

Izvrnuto obrnuto 2: animirani film o emocijama u tinejdžerskim godinama