Filmski natječaj za djecu i mlade u organizaciji Nacionalnog parka Plitvička jezera otvoren je do 1. srpnja, a najbolji radovi bit će nagrađeni novčanim nagradama – 8.000 kuna za prvo mjesto, odnosno 4.000 kuna za 2. mjesto

Izvor: np-plitvicka-jezera.hr

Nacionalni park Plitvička jezera 2019. godine slavi dvije velike i važne obljetnice: 70 godina od proglašenja nacionalnog parka i 40 godina od upisa na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Tim povodom pokrenut je i Plitvice Film Festival s filmskim programom kojem će u fokusu biti priroda i njeno očuvanje.

Jedna od važnijih aktivnosti festivala bit će uključivanje djece i mladih u proces osvještavanja o važnosti prirode i njenog očuvanja za generacije koje dolaze, tako da je otvoren i filmski natječaj na koji se sa svojim filmom u trajanju do 5 minuta mogu prijaviti djeca i mladi u dobi do 18 godina. Radovi se mogu prijaviti putem prijavnice do 1. srpnja 2019.

Film, odnosno video je potrebno objaviti na Vimeo ili YouTube kanalu te poslati poveznicu na njega, ili rad proslijediti organizatorima natječaja preko We Transfera, Dropboxa i Google Drivea – kao što se traži u prijavnici.

Selekcijska komisija odabrat će 10 finalista, nakon čega se najbolji film bira on-line glasanjem tj. skupljanjem najviše lajkova. Uz to, najbolji filmovi će se prikazati za vrijeme trajanja festivala.

Najbolji radovi bit će nagrađeni novčanim nagradama, 1. mjesto – 8.000 kuna, 2. mjesto – 4.000 kuna.

Više informacija o natječaju i Pravila prijave potražite na stranici Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Prljavi grad: ekološka poruka malih animatorica iz Čakovca