Hrvatski filmski savez i ovog ljeta, od 19. do 26. srpnja, u Kraljevici organizira radionice igranog, animiranog, dokumentarnog i eksperimentalnog filma za djecu i mlade od 12 do 17 godina

Izvor: Hrvatski filmski savez

Ljeto u Kraljevici idealna je prilika za djecu i mlade da ljetovanje na moru povežu s učenjem o filmskoj tehnici te se usmjere prema profesionalnom bavljenju filmom. Radionice pod nazivom Od ideje do realizacije za igrani, animirani, dokumentarni i eksperimentalni film održat će se od 19. do 26. srpnja u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.

Sudjelovanje u ovom jedinstvenom edukacijskom programu, sa svim pokrivenim troškovima, jedna je od glavnih nagrada u filmskom natječaju za djecu i mlade “Mediji i moji osjećaji”, koji u sklopu 4. Dana medijske pismenosti organiziraju Agencija za elektroničke medije, Ured UNICEFA-a za Hrvatsku i Hrvatski filmski savez, a za koji su prijave otvorene do 15. svibnja.

Mediji i moji osjećaji: filmski natječaj u sklopu Dana medijske pismenosti

Na radionicama u Kraljevici mogu sudjelovati sva zainteresirana djeca u dobi od 12 do 17 godina, a radionice su podijeljene po dobnim skupinama. Djeci od 12 do 14 godina namijenjene su radionice igranog i animiranog filma. Za one malo starije, od 15 do 17 godina, otvorena je radionica dokumentarnog filma, na kojoj će mladi filmofili otkriti sve čari istraživanja i snimanja stvarnih priča i njihova prenošenja na filmsko platno, dok će oni koji više vole eksperimentirati imati priliku upisati radionicu eksperimentalnog filma.

Uz već uhodani radionički program s večernjim projekcijama otvorenima za javnost, i ove godine imate priliku da u sedam dana druženja i zajedničkog rada upitate sve što poželite svoje mentore, filmske profesionalce iz područja igranog, animiranog, dokumentarnog i eksperimentalnog filma.

Rok za prijavu je 15. lipnja 2021., a više o uvjetima pročitajte ovdje.

Cijena Hotelskog smještaja s punim pansionom za sedam noćenja iznosi 1.750,00 kn, a cijena participacije po pojedinom sudioniku je 500,00 kuna. Ukupni troškovi sudjelovanja na Filmskim radionicama iznose 2.250,00 kuna.

Kontakt osobe su Lorena Palošika i Rea Bušić (obrazovni@hfs.hr, +385099 4321 196) i Martina Kolarić (martina.kolaric@hfs.hr, +385 995837690).